Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Trump ponovio neutemeljene tvrdnje o izbornoj prijevari

donald trump 233ist

Bivši američki predsjednik Donald Trump objavio je u nedjelju uskrsnu poruku u kojoj želi sretne blagdane svima i zatim ponovio teoriju urote o izbornoj prijevari koja je izazvala napad na američki Capitol 6. siječnja.

  • Sretan Uskrs SVIMA, uključujući radikalne ljevičarske luđake koji su namjestili naše predsjedničke izbore i žele uništiti našu zemlju, poručuje.

S obzirom na to da su bivšem predsjedniku društvene mreže zabranjene nakon pobune u siječnju, njegovu uskrsnu poruku putem Twittera podijelili su aktivni korisnici, među njima i reporter New York Timesa Kenneth Vogel.

  • Isus to ne bi bolje rekao, dopisao je Vogel uz tu poruku.
    Trump je uvjerljivo poražen na izborima 2020. i nema dokaza da je ishod rezultat prijevare.

Predsjednik Joe Biden i prva dama Jill Biden u svojoj su uskrsnoj poruci potaknuli Amerikance na cijepljenje dok zemlja provodi drugi Uskrs u sjeni pandemije covida-19.

Cijepljenje je Biden u poruci na Twitteru nazvao “moralnom obavezom”.

  • Vašim obiteljima želimo zdravlje, nadu, radost i mir. Svima sretan Uskrs!, poručio je.

I nekadašnji predsjednik Barack Obama oglasio se u povodu Uskrsa.

  • Nadam se da ćemo ovog Uskrsa svi naći vremena da razmislimo o blagoslovima koje uživamo i nadi koju imamo u svjetliju budućnost, tvitao je 44. predsjednik. Naša obitelj svima želi siguran i sretan Uskrs, piše u poruci.

Twitter računi povezani s predsjednicima Billom Clintonom i Georgeom W. Bushem nisu bili aktivni u nedjelju ujutro.

U tvitu iz Carter Centera, koji je osnovao nekadašnji predsjednik Jimmy Carter pratiteljima su zaželjeli sretan Uskrs. (hrt.hr)

Posljednje objavljeno

Novi potres u Hrvatskoj, epicentar mu je bio blizu Karlovca: ‘Zatutnjalo je, a onda i zaljuljalo’

OgPortal

Troje članova svemirske postaje sigurno sletjelo na Zemlju

OgPortal

Bolnica Karlovac od ponedjeljka prima samo hitne i onkološke pacijente: Imamo prostora i opreme, ali ljudski nam kapaciteti nisu bezgranični

OgPortal

Zoretić najavio pojačan tempo: Do kraja lipnja u Karlovačkoj županiji bit će cijepljeno još bar 60.000 ljudi; imat ćemo 60 posto procijepljenosti

OgPortal

Milanović o Berošu: Očito nema podršku svog šefa, on je tu da ga se potroši

OgPortal

Draženka Polović kandidatkinja za gradonačelnicu, Dimitrije Birač za zamjenika: Nemamo ortake, ni svoje ljude, nego sugrađane i suradnike koji žele Karlovac jednakih prilika za sve

OgPortal