Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Konstrukcija pala sa zgrade i oborila prolaznika pokraj zagrebačkog Dolca

Komad konstrukcije pao s fasade i oborio prolaznika na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, završio je u bolnici
‘Čim zapuše jači vjetar čuje se roštanje metala i lima. I redovito gledamo u vis hoće li nam nešto doletjeti na glavu‘

Sasvim opravdano žitelji i prolaznici u centru Zagreba strepe dok hodaju ulicama, a dodatna nelagoda ih obuzme kad zapuše jači vjetar. Upravo taj strah danas se oko 10.15 sati dodatno pokazao opravdanim kada je dio metalno-drvene konstrukcije na Splavnici pao na prolaznika i teško ga ozlijedio.

Veliki komad potpornja za nadvoj iznad balkonskih vrata ga je, prema pričanjima svjedoka, pogodio u rame, a sve se odvijalo pred prodavačima cvijeća uz sam Trg bana Josipa Jelačića.

I dok su ozlijeđenom građaninu odmah pritekli svi u pomoć, na mjesto je brzo pristigla i policija koja tek treba utvrditi očevidom je li bilo propusta prilikom postavljanja konstrukcije ili je u pitanju viša sila u potresom ranjenom gradu.
Kako doznajemo, ozlijeđeni gospodin je prebačen u Kliniku za traumatologiju gdje je utvrđeno da je zadobio prijelom jedne kosti što je okarakterizirano kao teška tjelesna ozljeda.

  • Čim zapuše jači vjetar čuje se roštanje metala i lima. I redovito gledamo u vis hoće li nam nešto doletjeti na glavu. I onda maloprije, kad je jače zapuhalo, metal je o nešto počeo udarati i sve se samo sručilo na nekoliko metara od nas prodavača i na dio cvijeća. Starijeg gospodina je jedan od tih dijelova pogodio u rame. Govorio je uzrujano i konfuzno: ‘Dobro je, dobro je, nije mi po glavi palo’ – kaže za Jutarnji jedna prodavačica cvijeća.
    Druga prodavačica kaže kako su nedavno sa te zgrade skidali neke odlomljene dijelove, ali ne zna jesu li radovi završeni.

Policija je odmah nakon zaprimljene dojave u 10:17 sati pristigla na mjesto događaja. (jutarnji.hr)(foto:SOS ZG Facebook)

Posljednje objavljeno

Odlični rezultati učenika na Festivalu matematike

OgPortal

Odobrena sredstva za projekt “Odrastimo sretni”

OgPortal

Zbog radova nova regulacija prometa na Baniji iduća tri mjeseca: Zatvoren dio Vrazove, smiju stanari, hitne službe i izvođač radova

OgPortal

Prekid vatre u Afganistanu: Ubijeno najmanje 11 civila

OgPortal

Novi mobilni rendgen za vozila na Bajakovu

OgPortal

Za Ogulinski festival bajke dobivena potpora od 100 tisuća kuna

OgPortal