Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

SAD privremeno zaustavlja cijepljenja Johnson & Johnsonom

Američke zdravstvene agencije u utorak će pozvati na privremeno zaustavljanje cijepljenja cjepivom Johnson&Johnsona, nakon što su cijepljeni razvili rijedak poremećaj koji uključuje krvne ugruške, objavio je New York Times.Svih šestero cijepljenih s nuspojavama su žene stare između 18 i 48 godina. Jedna je žena umrla, a druga je u teškom stanju hospitalizirana u Nebraski, objavio je New York Times.

Cijepljenje Johnson&Johsonom provodi se samo jednom dozom.

Cijena dionice Johnson&Johnsona pala je za tri posto.

Američka Agencija za hranu i lijekove, Johnson&Johnson i Centar za prevenciju i kontrolu bolesti za sada nisu odgovorili na Reutersov upit.

Potez američkih regulatora uslijedio je manje od tjedan dana nakon što je europski regulator za lijekove rekao da pregledava slučajeve razvijanja krvnih ugrušaka kod četiri osobe u SAD-u koje su primile to cjepivo.

Farmaceutska tvrtka Johnson&Johnson počela je u ponedjeljak s isporukom cjepiva Europskoj uniji i do kraja lipnja treba bi isporučiti 50 do 55 milijuna doza. Hrvatska je rezervirala 900.000 doza toga cjepiva.(hrt)

Posljednje objavljeno

Informatička pismenost, PR i marketing

OgPortal

Macron za inicijativu da cjepiva protiv covida-19 postanu svjetsko javno dobro

OgPortal

Plenković: “Ideja je da se rad nedjeljom zabrani, osim 16 nedjelja u godini”

OgPortal

Kandidat Domovinskog pokreta za župana na tiskovnu došao službenim autom gradske tvrtke! Novinarima rekao da je na godišnjem odmoru, iz Čistoće tvrde da – nije!

OgPortal

Novi kamion za SKG, vrijedan više od milijun kuna

OgPortal

Milanović iz Splita: Gospodi iz HDZ-a bi bilo dobro da prestanu lagati

OgPortal