Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Putin primio drugu dozu cjepiva protiv covida; Kremlj ne navodi kojeg

Ruski predsjednik Vladimir Putin objavio je u srijedu da je primio drugu dozu cjepiva protiv koronavirusa i pozvao sve da “slijede njegov primjer”.
“Netom prije ulaska u ovu dvoranu primio sam drugu dozu i siguran sam da će sve proći dobro”, izjavio je Putin na video konferenciji s Ruskim geografskim društvom koju je prenosila televizija.

“Slijedite moj primjer”, dodao je Putin.Kao i u slučaju prve doze koju je primio 23. ožujka, 68-godišnji ruski predsjednik nije naveo koje je cjepivo primio.Ruski laboratoriji razvili su tri cjepiva od kojih se samo jedno, Sputnjik V, naveliko primjenjuje.

Kremlj nije objavio nikakvu fotografiju Putinova cijepljenja.

Brojni svjetski čelnici cijepili su se pred kamerama kako bi ohrabrili građane, no Putin je rekao da ne želi “od sebe praviti budalu”.

Unatoč proklamiranoj učinkovitosti Sputnjika V, Rusi se baš ne hrle cijepiti pa je prema Putinovim riječima do kraja ožujka 6,3 milijuna Rusa primilo prvu dozu.

Broj zaraženih opet raste i prema službenim podacima od srijede Rusija je potvrdila više od 4,6 milijuna zaraženih i 104.000 umrlih od covida-19, no smatra se da ti podaci daleko zaostaju za stvarnima u zemlji u kojoj je u 2020. umrlo 320.000 ljudi više nego u 2019., prema statističkoj agenciji Rosstat.(Tportal)

Posljednje objavljeno

Odlični rezultati učenika na Festivalu matematike

OgPortal

Odobrena sredstva za projekt “Odrastimo sretni”

OgPortal

Zbog radova nova regulacija prometa na Baniji iduća tri mjeseca: Zatvoren dio Vrazove, smiju stanari, hitne službe i izvođač radova

OgPortal

Prekid vatre u Afganistanu: Ubijeno najmanje 11 civila

OgPortal

Novi mobilni rendgen za vozila na Bajakovu

OgPortal

Za Ogulinski festival bajke dobivena potpora od 100 tisuća kuna

OgPortal