Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Otkriveno tko je dobio posao izrade platforme Cijepise – milijuni čovjeku koji je fotografirao Beroša

Vlasnik Cuspisa je Vinko Kojundžić, koji posljednjih godina često posluje s Ministarstvom zdravstva
Platformu Cijepise.zdravlje.hr radila je tvrtka Cupis grupa čiji je vlasnik Vinko Kojundžić, koji posljednjih godina često posluje s Ministarstvom zdravstva, piše Telegram.

Unatoč tome što je Ministarstvo u svom posljednjem odgovoru, koji su poslali sinoć, izbjeglo imenovati firme koje je angažiralo, Telegram je otkrio da se radi o tvrtki Cuspis. Ime Cuspis grupe je jednostavno ostalo u programskom kodu platforme. Iz koda je također vidljivo da je za izradu platforme za spasonosno cijepljenje građana korišten besplatan alat WordPress, koji najčešće koriste blogeri.
Oko platforme za cijepljenje Telegram se počeo u ministarstvu zdravstva raspitivati još 15. veljače, no konkretan i nepotpun odgovor dobili su početkom ožujka – da je prva faza projekta koštala je 196 tisuća kuna. Nakon nekoliko dodatnih upita stigao je odgovor kako cijela prilagodba informacijskog sustava za cijepljenje protiv Covida stoji 4,467.515.63 kuna (u što je uključen PDV).

Telegram je Ministarstvu zdravstva poslao upit u kojem, uz ostalo, pitaju što je točno Cuspis odradio u ovom projektu, po kojoj cijeni i koje su im bile reference, no nisu dobili odgovor.

Vlasnik Cuspisa je Vinko Kojundžić, koji posljednjih godina često posluje s Ministarstvom zdravstva, pa su tako od dolaska Vilija Beroša na poziciju dobili oko 14 milijuna kuna.

Zanimljivo je i to da je portal Index prije dva mjeseca pronašao vlasnika Cuspisa Vinka Kojundžića na fotografiji iza ministra Beroša. Snimljeni su prošlog ljeta, dok je Beroš u u vrijeme predizborne kampanje bio u splitskom Crvenom križu, a Kojundžić ga je snimao fotoaparatom. (rtl.hr)

Posljednje objavljeno

Informatička pismenost, PR i marketing

OgPortal

Macron za inicijativu da cjepiva protiv covida-19 postanu svjetsko javno dobro

OgPortal

Plenković: “Ideja je da se rad nedjeljom zabrani, osim 16 nedjelja u godini”

OgPortal

Kandidat Domovinskog pokreta za župana na tiskovnu došao službenim autom gradske tvrtke! Novinarima rekao da je na godišnjem odmoru, iz Čistoće tvrde da – nije!

OgPortal

Novi kamion za SKG, vrijedan više od milijun kuna

OgPortal

Milanović iz Splita: Gospodi iz HDZ-a bi bilo dobro da prestanu lagati

OgPortal