Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Turski i grčki šefovi diplomacije sastaju se u Ankari

Turski i grčki ministri vanjskih poslova sastaju se u četvrtak u Ankari u jeku spora oko rezervi prirodnog plina u istočnom Sredozemlju.

Turski šef diplomacije Mevlut Cavusoglu i njegov grčki kolega Nikos Dendias razgovarat će o bilateralnim odnosima i regionalnim pitanjima, objavio je Cavusogluov ured.

Dvojica dužnosnika su se trebala sastati dan ranije, u srijedu, ali je susret odgođen za jedan dan zbog samita NATO-a u Bruxellesu.

Obje članice Saveza, Turska i Grčka se spore oko morskih granica i rezervi prirodnog plina u istočnom Sredozemlju i obje polažu pravo na istraživanje i bušenje morskog dna u potrazi za energentima u istom dijelu mora.

Žustre prepirke su te dvije zemlje prošle godine dovele na sam rub vojnog sukoba.

Nakon petogodišnje pauze, Turka i Grčka su u siječnju ponovo počele razgovarati o tom problemu.

Ankara je zaustavila istraživanja u spornom području nakon što je EU zaprijetio sankcijama, no zauzvrat Bruxelles je u ožujku odlučio s Turskom započeti pregovore o carinskoj uniji i migracijskom paktu.

Kako bi održali pozitivno ozračje, predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen i predsjednik Vijeća EU-a Charles Michel prošli su tjedan u Ankari razgovarali s predsednikom Recepom Tayyipom Erdoganom. (hrt.hr)

Posljednje objavljeno

Gotovo je! Dalibor Domitrović ponovo je na čelu grada Ogulina

OgPortal

U Gradskom vijeću bi trebalo biti  8 vijećnika SDP-a,  6 vijećnika HDZ-a i 1 iz DP-a

OgPortal

SDP-u najviše glasova i za Gradsko vijeće

OgPortal

Domitroviću pobjeda u prvom krugu?

OgPortal

Prvi neslužbeni rezultati s pojedinih biračkih mjesta

OgPortal

Birališta zatvorena – čekamo prve, neslužbene rezultate

OgPortal