Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

HGSS održao vježbu spašavanja

Hrvatska gorska služba spašavanja dobila je milijun i pol kuna za svoje aktivnosti spašavanja i zaštite turista na područjima izvan gradova i javnih prometnica, odnosno u sferi aktivnog turizma. Održali su vježbu spašavanja kako bi pokazali zahtjevnost takvih akcija.

Nabujala Korana – mami raftingaše, kanuiste i ostale ljubitelje aktivnog turizma. No, ne ide uvijek sve prema planu. U ovoj se pokaznoj vježbi čamac prevrnuo i svi su završili u rijeci.

  • Najbitnije bi bilo kod ljudi da ostanu sabrani, i da ako spašavatelj dolazi do njega da jasno gledaju njegove upute, a to su inače mahanje rukama, zvižduci i nešto slično, rekao je Rene Tonkli iz HGSS-a.

Jer kad jednom dođete u ruke HGSS- ovaca – spašeni ste. Za ovakve akcije, ali i sve druge po planinama i divljini – važno je imati dobru opremu, primjerice prsluke.

  • Sa svakim od ovih prsluka vi bilo gdje da zakačite čovjeka vi njega u spašavanju morate moć izvući, dodao je pročelnik HGSS-a Josip Granić.

Oprema jednog spašavatelja na vodama stoji i do 15 tisuća kuna. Sve se više traži aktivni turizam, kao i boravak u prirodi.

  • To je praktički naša kuća i mi tamo boravimo, i tu mogućnost želimo pružiti svima, znači borave u tim područjima, da koriste nove oblike turizma, outdoor turizam, naglasio je Granić.

Ministarstvo turizma i sporta podupire HGSS već 18 godina.

  • Suradnjom s HGSS-om stvaramo preduvjete u pružanju uvjeta u sigurnosti našim turistima na teže dostupnim mjestima a to je ogroman potencijal za daljnji razvoj upravo aktivnog turizma te otkrivanje svih prirodnih ljepota Republike Hrvatske, kazala je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Jer u današnje vrijeme najtraženija roba u turizmu – upravo je sigurnost i to će diktirati odabir turističke destinacije. (hrt.hr)

Posljednje objavljeno

S kakvim rejtinzima stranke i političari ulaze u posljednji tjedan kampanje – donosimo u novom Cro Demoskopu

OgPortal

Gradski derbi pripao NK Ogulinu

OgPortal

Plenković: ‘Pandemija će završiti tek kad se cijela populacija cijepi‘

OgPortal

Hrvatski avion pun slovenskih putnika udario u jastreba, odmah se morao vratiti na aerodrom kod Ljubljane

OgPortal

Šuput obilježava svoj prvi Majčin dan, preslatki prizori rastapaju srca, a posebno je ganule sve druge mame

OgPortal

Telegram otkriva: Dekanica PBF-a službenom karticom kupuje Polo i Boss odjeću, Chanel parfeme i namještaj

OgPortal