Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Japan traži dodatne doze Pfizera

Japanski premijer Yoshihide Suga zatražio je od američke farmaceutske tvrtke Pfizer dodatne doze cjepiva protiv COVID-19, izvijestili su mediji.
Suga je to zatražio na virtualnom sastanku s izvršnim direktorom Pfizera Albertom Bourlaom, posljednjeg dana trodnevnog posjeta Washingtonu, gdje se sastao s američkim predsjednikom Joeom Bidenom, potvrdio je Pfizer Reutersu.

Japanske novine Nikkei prije su izvijestile, pozivajući se na japanske dužnosnike da je Suga tražio dodatne doze Pfizera, jedinog cjepiva koje je Japan dosad odobrio.

Japan je tek u ponedjeljak počeo cijepiti oko 36 milijuna ljudi starijih od 65 godina nakon što je 17. veljače počela kampanja cijepljenja zdravstvenih djelatnika. Neki stručnjaci upozoravaju da opća populacija, zbog ograničenih zaliha neće imati pristup cjepivu sve do kasnog ljeta ili čak zime.

Dosad je u Japanu samo 0,9% stanovništva primilo prvu dozu cjepiva, u usporedbi s 2,5% u Južnoj Koreji i 48% u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Japanski premijer i američki predsjednik dogovorili su da će dvije zemlje zajedno raditi na tome da regija dobije pristup cjepivima u pandemiji koronavirusa.

Šef Olimpijskih igara rekao je u petak da je Japan predan održavanju sigurnih Igara ovog ljeta nakon što je porast zaraza potaknuo nove pozive za novom odgodom ili otkazivanjem. (hrt.hr)

Posljednje objavljeno

Informatička pismenost, PR i marketing

OgPortal

Macron za inicijativu da cjepiva protiv covida-19 postanu svjetsko javno dobro

OgPortal

Plenković: “Ideja je da se rad nedjeljom zabrani, osim 16 nedjelja u godini”

OgPortal

Kandidat Domovinskog pokreta za župana na tiskovnu došao službenim autom gradske tvrtke! Novinarima rekao da je na godišnjem odmoru, iz Čistoće tvrde da – nije!

OgPortal

Novi kamion za SKG, vrijedan više od milijun kuna

OgPortal

Milanović iz Splita: Gospodi iz HDZ-a bi bilo dobro da prestanu lagati

OgPortal