Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Plenković: Čačić želi biti župan, kampanja je u tijeku. Meni nije govorio da mu neki ministar smeta

Plenković se osvrnuo na sastanak sa Zajednicom županija i Udrugom gradova, s kojima je razgovarao o situaciji s koronavirusom i o Nacionalnom planu oporavka. ‘Ključna poruka je da cjepivo više nije problem. Osigurali smo dovoljno cjepiva do 30. lipnja. Bit će sveukupno 3,1 milijun doza cjepiva. Zadaća je Ministarstva zdravstva, županijskih zavoda za javno zdravstvo i primarne zdravstvene zaštite da se intenzivira cijepljenje diljem Hrvatske’, kazao je Plenković nakon užeg kabineta.

‘Htjeli bismo doseći 50 do 55 posto procijepljenih. Ovo je zadnji tjedan kada ćemo imati umjerene količine cjepiva. Od idućeg tjedna skačemo na 95 tisuća doza’, rekao je Plenković.

‘Poruka je prema županima da se maksimiziraju svi napori kako bi cijepili od 17 do 20 tisuća građana dnevno’, dodao je.Osvrnuo se i na sastanak vladajuće većine, s kojima je dogovorio aktivnosti u Saboru.’Potpora jasna svih ministru Berošu. Što se tiče inicijative, ne znam kad će biti formalizirana, Vlada će odgovoriti i ona će završiti kao sve do sada’, rekao je Plenković.

Kazao je da nije razgovarao s Radimirom Čačićem, a da je na sastanku bila Natalija Martinčević koja nije imala nikakve primjedbe. ‘Sada su lokalni izbori, pretpostavljam da gospodin Čačić želi biti ponovo župan. Vjerujem da ako je imao što reći da bi mi rekao’, kazao je.

Komentirao je i kolonu u Jasenovcu. ‘Postoji preporuka HZJZ-a da se komemoracija organizira sukcesivno, to je temeljni okvir. Na što sam se referirao je moj stav o tome da protokol predsjednika kontaktira protokol vlade i sabora ne bi li se zajedno polagali vijenci. Na to sam rekao da nema razloga glumljenje i da hinimo neko prijateljstvo’, dodao je./tportal/