Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Uskok istražuje kriminal u KB Dubravi: Sumnjiva je nabava hibridne operacijske sale

Istražuje nabavu hibridne operacijske sale iz 2019. godine
Dok se kreveti u COVID bolnici na kraju grada opet pune prema maksimumu, u KB-u Dubrava već dulje “operira”” i Uskok. Istražuje nabavu hibridne operacijske sale iz 2019. godine.

Početkom ove godine je, kako 24 sata neslužbeno doznaju, Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta započeo izvide u Dubravi i zatražio svu dokumentaciju vezanu uz javnu nabavu hibridne operacijske sale. To su vrlo moderne dvorane koje omogućuju nove, bolje standarde operiranja. Sala u Dubravi je natječajem procijenjena na devet milijuna kuna, bez PDV-a, i bolnica je dobila tri ponude. Natječaj je otvoren u kolovozu 2019., a odabrana je ponuda vrijedna, s PDV-om, 11,2 milijuna kuna.

Iako je odluka o odabiru donesena u kolovozu prošle godine, ugovor još nije potpisan. Tako službeno odgovara i sadašnje ravnateljstvo KB-a Dubrava, na čelu s dr. Ivicom Lukšićem, koji je bolnicu preuzeo kasnije. Iz Uskoka odgovaraju kako su njihovi izvidi tajni i ne daju informaciju o tome provode li se ili ne. Neslužbene informacije iz više izvora kažu, međutim, da je Uskok i dalje u Dubravi te da je sva dokumentacija o ovoj javnoj nabavi kod njega.

Sama bolnica navodi da je odabrana najpovoljnija ponuda, ali i da ugovor još nije sklopljen.

“Ugovor još nije sklopljen, a sve traje već nekoliko godina. Jasno vam je da se nešto veliko ovdje valja”, kažu za 24 sata upućeni izvori u bolnici. (rtl.hr)

Posljednje objavljeno

Informatička pismenost, PR i marketing

OgPortal

Macron za inicijativu da cjepiva protiv covida-19 postanu svjetsko javno dobro

OgPortal

Plenković: “Ideja je da se rad nedjeljom zabrani, osim 16 nedjelja u godini”

OgPortal

Kandidat Domovinskog pokreta za župana na tiskovnu došao službenim autom gradske tvrtke! Novinarima rekao da je na godišnjem odmoru, iz Čistoće tvrde da – nije!

OgPortal

Novi kamion za SKG, vrijedan više od milijun kuna

OgPortal

Milanović iz Splita: Gospodi iz HDZ-a bi bilo dobro da prestanu lagati

OgPortal