Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Šostar o platformi Cijepise: Nama ne funkcionira, odustali smo nakon prvog dana

Ravnatelj Nastavnog zavoda dr. Andrija Štampar Zvonimir Šostar komentirao je navode da je Grad Zagreb prekinuo cijepljenje putem platforme CijepiSe.

“Mi smo samo prvi dan pokušali koristiti platformu, međutim kako platforma nije funkcionirala, a do tada još ni u jednoj županiji nitko nije išao naručivati preko nje, odlučili smo se promijeniti način naručivanja, tako da smo naručivali preko domova zdravlja, preko e-naručivanja, CEZIH-a. Liječnici obiteljske medicine trebaju oko 15 sekundi da naruče svog pacijenta. Taj nam je sustav fantastično funkcionirao jer mi smo samo koordinatori i logistika cijepljenja”, rekao je Šostar za HRT.Upravo su na Velesajmu, nakon pogreške na platformi Cijepi se, cijepili mlađu populaciju.

“Ne znam što se dogodilo s platformom tada, ali činjenica je da su došli i mlađi ljudi. Ako je netko naručen, nije na nama da odlučujemo hoće li se cijepiti ili ne”, komentirao je Šostar.

Na pitanje je li platforma po njegovu mišljenju doživjela kolaps, s obzirom na to da su se oni oslonili samo na liječnike obiteljske medicine, rekao je:

“Nama ne funkcionira i mi smo odmah nakon prvog dana odustali i promijenili sustav naručivanja.”

Onima koju su se na cijepljenje prijavili putem platforme, Šostar savjetuje da razgovaraju sa svojim liječnicima obiteljske medicine da ih naruče.

Šostar najavio je da će se u svibnju u Zagrebu uz Velesajam otvoriti još tri mjesta za cijepljenje, te da će se ono provoditi cijeli dan i ponedjeljkom te petkom. Planiraju, rekao je, cijepiti dnevno najmanje oko 6,5 tisuća ljudi.(N1)