Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

U SAD-u se nastavlja s uporabom cjepiva Johnson & Johnson

Američka Agencija za hranu i lijekove i Centri za kontrolu i prevenciju bolesti ukinuli su stanku za uporabu cjepiva Johnson & Johnson, priopćila je Agencija za hranu i lijekove.

Sjedinjene Države mogu odmah nastaviti s primjenom cjepiva Johnson & Johnson, izjavili su vrhovni zdravstveni regulatori, završavajući desetodnevnu stanku kako bi istražili vezu cjepiva s izuzetno rijetkim, ali potencijalno smrtonosnim krvnim ugrušcima.

Američki Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) i Agencija za hranu i lijekove u zajedničkoj izjavi su poručili kako će zdravstveni sustavi i primatelji cjepiva biti upozoreni na rizik od potencijalno fatalnog sindroma koji uključuje ozbiljne krvne ugruške i niske trombocite.

Agencije su odluku donijele nakon sastanka vanjskih savjetnika CDC-a koji je preporučio da se zaustavi cjepljenje J&J cjepivom. Odluka je uslijedila nakon istraga agencija o rizicima od cjepiva.

“Više ne preporučujemo pauzu u uporabi ovoga cjepiva”, izjavila je ravnateljica CDC-a Rochelle Walensky na brifingu za novinare, dodajući kako bi se cjepivo moglo početi koristiti odmah.(N1)

Posljednje objavljeno

Prva pričest

OgPortal

Mladić pao s 24 ukradena respiratora! Nabavio ih u Švedskoj, skrivao ih u zagrebačkoj krčmi

OgPortal

Počelo uklanjanje Oružane, za dva mjeseca od nje ostaje samo pročelje i dio do crkve sv. Nikole

OgPortal

Amnesty International ispričao se Navaljnom jer mu je povukao status ‘zatvorenika savjesti‘

OgPortal

Predsjednici zemalja EU-a uputili pismo građanima povodom Dana Europe

OgPortal

Dvije prometne nesreće bez ozlijeđenih

OgPortal