Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Zoran Mamić mora se javiti u zatvor 10. svibnja. Ako to ne učini, raspisat će tjeralicu

Odvjetnici Zorana Mamića zatražili su da sud proslijedi molbu njihovog klijenta ministarstvu pravosuđa da kaznu odradi u BiH. To je i napravljeno uz dodatni stav sutkinje izvršenja kazne koja se tome protivi
Zoran Mamić danas nije došao kod sutkinje izvršenja kazne preuzeti datum kad se mora javiti u zatvor. Sutkinja mu je odredila da je to 10. svibnja kao i porezniku Milanu Pernaru koji se danas pojavio na sudu u Zagrebu.
Podsjetimo, Zoran Mamić je pravomoćno osuđen na četiri godine i osam mjeseci zatvora zbog izvlačenja novca iz Dinama. Prije nego što se trebao javiti za izvršenje kazne otputovao je u Bosnu i Hercegovinu. Od tamo je odaslao priopćenje u kojem je naveo kako želi služiti kaznu u BiH, čiji je državljanin. U priopćenju naglašava da nije bjegunac te da svoj zahtjev temelji na zakonima RH i BiH te na međunarodnim konvencijama, o čemu je izvijestio i nadležni hrvatski sud, kao i Ministarstvo pravde BiH. U BiH je s bratom Zdravko Mamićem, bjeguncem od hrvatskog pravosuđa, također pravomoćno osuđenim za izvlačenje novca iz Dinama.

Milan Pernar se na ovu odluku može žaliti i tražiti odgodu izvršenja kazne zbog osobnih, profesionalnih ili zdravstvenih razloga, dok je Zoran Mamić tu mogućnost izgubio jer se nije pojavio.
Može se žaliti u roku od osam dana
Tijekom dana odluka o datumu kad se mlađi Mamić treba pojaviti u zatvoru bit će izvješena na oglasnoj ploči, a u roku od osam dana on ima pravo žalbe.
U međuvremenu su odvjetnici Zorana Mamića, Nikola Mandić i Ivan Stanić zatražili da sud proslijedi molbu Zorana Mamića za izdržavanjem kazne u BiH ministarstvu pravosuđa, što je, rekao je glasnogovornik županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić, i napravljeno, uz dodatni stav sutkinje izvršenja kazne koja se tome protivi.

Što ako se Zoran Mamić ne pojavi do 10. svibnja? Raspisuje se tjeralica i raspisuje se europski uhidbeni nalog. (24sata.hr)

Posljednje objavljeno

Odlični rezultati učenika na Festivalu matematike

OgPortal

Odobrena sredstva za projekt “Odrastimo sretni”

OgPortal

Zbog radova nova regulacija prometa na Baniji iduća tri mjeseca: Zatvoren dio Vrazove, smiju stanari, hitne službe i izvođač radova

OgPortal

Prekid vatre u Afganistanu: Ubijeno najmanje 11 civila

OgPortal

Novi mobilni rendgen za vozila na Bajakovu

OgPortal

Za Ogulinski festival bajke dobivena potpora od 100 tisuća kuna

OgPortal