Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

IT tvrtka o CijepiSe: Ministarstvu smo nudili 10 puta jeftinije rješenje, nisu nam se javili

Slali su mailove, htjeli su se javiti na natječaj – ali odgovor nikad nisu dobili. ‘

‘S obzirom da radimo za sjevernoameričko tržite poprilično razočaravajuće da jedna firma ne može napraviti nešto dobro za nas. Po meni je ovo mogla napraviti svaka IT firma, ovo su mogli napraviti i studenti, po meni razočaravjuć”, rekao je Petar Vukašinović, direktor IT tvrtke iz Splita. Zbog problema s cijepljenjem i platformom, hitan sastanak s ministrom tražili su liječnici. Nude i sami pomoć jer na dan kažu treba cijepiti više od 20 000 ljudi.

”Danas smo dobili uvjeravanja da će platforma potpuno profukcionirati i sve sastavnice informatičke tako da vjerujem da su ta uvjeravanja točna i da ćemo svjedočiti tome”, rekao je Krešimir Luetić, predsjednik Hrvatske liječničke komore.

Dok pad milijunske platforme Cijepise odgovorni pokušavaju umanjiti, RTL doznaje da bi problem mogao biti još i veći. Naime, iz splitske IT tvrtke otkrili su da su pokušali Ministarstvu ponuditi svoje 10 puta jeftinije rješenje.

Koordinatorica za cijepljenje HZJZ-a Marija Bubaš tvrdi – platforma je spremna. “Manje poteškoće koje su postojale su otklonjene, ona se testirala svih ovih dana u kontinuitetu i ona je u potpunosti funkcionalna i spremna u provedbi treće faze cijepljenja”, rekla je.(vecernji.hr)