Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Incident u Sisku: Muškarac neprimjetno uzeo glasačke listiće

Ana Lovrin, potpredsjednica Državnog izbornog povjerenstva za HTV je komentirala je događaj na jednom biračkom mjestu u Sisku, gdje je jedan muškarac nekako uspio doći do pravih biračkih listića.

  • Dojavljuju se permanentno sitne nepravilnosti koje se u hodu ispravljaju. One nisu takve da bi mogle utjecati na rezultat, dakle odmah se mogu popraviti, kazala je.

Slučaj u Sisku nazvala je specifičnim.

  • Tu je intervenirala i policija, imamo i policijsko izvješće. Dogodilo se to da je došao jedan stariji birač, po policijskom izvješću radi se o starijoj populaciji, o dementnoj osobi, koja je na neki način, a da to nije primijetio birački odbor, uzela 43 glasačka listića. Kako im je bilo čudno da ga nema, vidjeli su što je i našli su ga da zaokružuje te listiće. Međutim on ih nije uspio ubaciti u kutiju, na trenutak se glasovanje zaustavilo po naputku Gradskog izbornog povjerenstva Sisak. Svi ti listići su notirani serijskim brojevima, izuzeti su od ostalih listića i u tom smislu neće nikako moći utjecati na rezultat izbora, kazala je. (hrt.hr)(foto:screenshotHRT)