Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Zoran Mamić jutros priveden u Međugorju: Pripadnici SIPA-e upravo ga odvode na Sud BiH


Prema zakonskoj proceduri, Mamić će biti priveden u Sud BiH, gdje bi ekstradicijski sudac trebao utvrditi koje dokumente posjeduje

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) priveli su jutros bivšeg trenera Dinama Zorana Mamića za kojim je raspisana međunarodna tjeralica.

Iako iz SIPA-e nisu mogli komentirati ovaj slučaj, Klix.ba doznaje da je Mamić priveden jutros u Međugorju i da je na putu za SUD BiH gdje će biti održano ročište.

Prema zakonskoj proceduri, Mamić će biti priveden u Sud BiH, gdje bi ekstradicijski sudac trebao utvrditi koje dokumente posjeduje.
Ako ima valjane dokumente o posjedovanju bh. državljanstva, Mamić u skladu sa zakonskim propisima neće do daljnjeg moći biti izručen Hrvatskoj.

U slučaju da je Hrvatska raspisala potjernicu za osobom koja nema državljanstvo BiH, slučaj bi išao prema Ministarstvu pravde BiH i Republika Hrvatska bi tada imala rok od 40 dana da BiH, odnosno Ministarstvu pravde, dostavi potrebnu dokumentaciju za ekstradiciju hrvatskog državljanina. Tada bi ministar pravde Bosne i Hercegovine donio odluku o izručenju.

Identičnu proceduru prošao je njegov brat Zdravko koji je također proglašen bjeguncem od hrvatskog pravosuđa i koji je utočište pronašao u BiH. (jutarnji.hr)(foto:screenshot)