Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Ugostitelji zahtijevaju hitno popuštanje mjera: ‘Covid propusnice? U restoranima su nedopustive‘

‘U ugostiteljskim objetima nije moguće provoditi testiranje na ulazu, a diskriminirajuće je odbiti one koji nisu cijepljeni‘, rekla je Žakline Troskot

Žakline Troskot iz Nacionalne udruge ugostitelja komentirala je na N1 televiziji najavu popuštanja dosadašnjih epidemioloških mjera u Hrvatskoj koju bi od 1. lipnja trebao pratiti set novih restrikcija kroz uvođenje covid propusnica.

  • Što se nas tiče može i odmah. Nema potrebe gubiti vrijeme do 1. lipnja. Opreza treba biti, ali ovim pilot projektima smo pokazali da žarišta nisu u ugostiteljskim objektima, što neki tvrde. Procijepljenost je mnogo veća nego prošle godine i smatram da možemo početi s radom, govori ona.

Na pitanje o ‘probnim zabavama’ Troskot kaže kako su na prvoj zabavi koju su ugostitelji organizirali bile samo potpuno cijepljene osobe, ali da su na ‘probnoj svadbi’ imali ‘trolist’.

  • U svadbi smo imali trolist. Neki su bili cijepljeni s dvije doze, neki su preboljeli u zadnjih šest mjeseci, a neki su imali negativan test, objašnjava.

Što se tiče najavljenih popuštanja, Troskot se nada da će nove, blaže, mjere biti sukladne mogućnostima provodivosti koje ugostitelji imaju.

  • U ugostiteljskim objetima nije moguće provoditi testiranje na ulazu, a diskriminirajuće je odbiti one koji nisu cijepljeni. To nije primjenjivo na ugostiteljske objekte, govori ona. (jutarnji.hr)