Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Profesora tukli palicama, sumnja se da je djevojka koristila i lanac, grad bruji o motivu

Varaždin je u šoku nakon ubojstva profesora engleskog jezika iz Gospodarske škole Nine Čengića (35). Crna zastava izvješena na školi podsjetnik je na tragediju.

Iako je u školi radio tek nešto više od godine dana, mijenjao je profesoricu na porodiljnom, osoblju je bio drag, no nisu ga baš dobro poznavali.

Prema službenom izvješću policije, sumnjiči se da je profesora napala četvorka, brat i sestra A. G. (24) i I. G. (24) te I. V. (29) i D. Ž. (25).
Sumnjiči se da su profesora u blizini škole nasmrt izudarali drvenim policama po glavi i tijelu. Jutarnji doznaje da je djevojka, sumjiči se, za premlaćivanje navodno koristila lanac i lokot.
Enesa Čengića u teškom su stanju pronašli prolaznici i alarmirali Hitnu pomoć, nažalost od zadobivenih je ozljeda u nedjelju navečer preminuo u bolnici.

Prema saznanjima Jutarnjeg, ubijeni je zajedno s napadačima večer proveo u udruzi Kulturana. Što se ondje događalo, a rezultiralo je smrću profesora, još nije poznato.
Policija, neslužbeno saznajemo, istražuje je li ovaj događaj povezan s onim lani iz svibnja, kad je otac Enesa Čengića, Željko (64), ubio mladića (28).

Željko Čengić je pored svoje vikendice u Međimurju, prišao automobilu u kojemu je sjedio 28-godišnjak te nakon svađe u njega ispalio šest hitaca iz svog pištolja marke Beretta. Muškarac je zbog teških ozljeda glave i ramena preminuo 23. svibnja. Istom je prilikom u nadlakticu ranjen i 63-godišnji susjed koji je stajao pokraj automobila, odlikovani pukovnik HV-a Ratimir Benčić.

Zasad nema indicija da je ubojstvo Enesa Čengića povezano s krvavim obračunom njegova oca.

U varaždinskim se kuloarima priča da je mogući uzrok sukoba bilo Čengićevo prijavljivanje društva iz Kulturane zbog kršenja epidemioloških mjera. (jutarnji.hr) (foto:ilustracija)