Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Dario Juričan prijavio Plenkovića inspekciji: ‘Ne želim zamisliti što bi bilo da mu je element pričepio ego’

Molim Inspektorat rada da postupi sukladno zakonskoj obvezi i kaznom ukaže na HDZ-ovo nepoštivanje pravnog poretka i zakona RH, poručio je redatelj
Redatelj i aktivist Dario Juričan prijavio je premijera Andreja Plenkovića Inspektoratu rada jer na spajanju Pelješkog mosta nije nosio zaštitnu kacigu.

Juričan je to objavio na Facebooku, a njegovu objavu prenosimo u cijelosti:
“Dana 28.7.2021. godine premijer Andrej Plenković se na svojoj Facebook stranici
https://www.facebook.com/andrej.plenkovic.rh/posts/6003492343025983 pohvalio citiram: “Pelješki most je spojen! Hrvatska je spojena! Realizirali smo generacijski i svehrvatski projekt. Hvala svima!”

Zabrinut sam i žalosti me što je Plenković svojim postupkom – nenošenjem zaštitne kacige i prsluka za vrijeme radnog procesa doveo u zabludu cijeli državni vrh RH, ugrozio sigurnost svite, a time je prekršen i Zakon o zaštiti na radu (NN 71/14, 118/14, 154/14 , 94/18, 96/18), te Pravilnik o zaštiti na radu (NN 105/2020).
Ne želim ni zamisliti što bi bilo da je neki element Pelješkog mosta (s nadom da će se zvati Most Milana Bandića) pričepio Plenkovićev ego. Tragedija.

Stoga molim Inspektorat rada da postupi sukladno ovlastima i zakonskoj obvezi i kaznom ukaže na HDZ-ovo nepoštivanje pravnog poretka i zakona RH.

Premijer je radnim danom dostupan na: Vlada RH, Adresa: Trg svetog Marka 2, Zagreb, ukoliko ga tamo ne nađete pitajte Martinu Bienenfeld gdje je nova špelunka za tajne sastanke.

S poštovanjem,
Dario Juričan, gradonačelnik svemira i počasni gradonačelnik Vruje”, objavio je redatelj. (rtl.hr)