Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Šokantna snimka potonuća trajekta! Kamioni jurili van, za neke bilo prekasno: ‘A baš je bio na remontu… Uočili smo rupu‘

Prema za sada dostupnim informacijama, u nesreći nije bilo žrtava te su svi putnici uspjeli doplivati do obale

Trajket Amanat Shah, koji je prevozio 17 kamiona i 16 motocikala, ali i nekolicinu putnika, potonuo je danas u rijeku Patmu u bangladeškoj regiji Manikganj. Nesreća se dogodila oko 10 sati ujutro nakon što je trajekt pristao na terminal broj 5, a dramatična snimka objavljena je na YouTube kanalu dnevnog lista Dhaka Tribune.
Zamjenik direktora nacionalnog inspektorata zaduženog za promet rijekama (BIWTA) Zillur Rahman rekao je novinarima kako je trajekt potonuo odmah nakon što je iz njega uspjelo izaći nekoliko teretnih vozila.

Prema za sada dostupnim informacijama, u nesreći nije bilo žrtava te su svi putnici uspjeli doplivati do obale.
Jedan od vozača koji je uspio svoj kamion odvesti na sigurno tek par sekundi prije potonuća rekao je kako su isto učinila još samo dva kamiona.

Shafiqul Islam, kapetan trajekta koji je izrađen 1980-ih, ispričao je kako se često kvario, ali je prije par mjeseci na njemu izvršen veliki servis.

No, nedavno je na trajektu otkrivena rupa pa je odmah nakon kretanja iz luke Daulatdia utvrđeno kako voda prodire u brod.

  • Kad sam shvatio što se događa, već je bilo prekasno – rekao je Shafiqul Islam.

Ubrzo nakon nesreće počela je operacija izvlačenja potonulih vozila i trajekta u koju su uključeni i vatrogasci iz glavnog grada Bangladeša Dhake.

Za izvlačenje trajekta zadužen je tegljač Hamza, no dužnosnici nisu sigurni hoće li taj brod uspjeti izvući čak 400 tona težak trajekt s dna rijeke. (jutarnji.hr)