Aktualno OG sada Ogulin

Uvodna konferencija EU projekta “Širenje mreže socijalnih usluga u svrhu podrške procesu deinstitucionalizacije na području Karlovačke županije”

Održana je Uvodna konferencija EU projekta “Širenje mreže socijalnih usluga u svrhu podrške procesu deinstitucionalizacije na području Karlovačke županije” koji provodi Dom za starije i nemoćne biskup Srećko Badurina u Ogulinu u partnerstvu s Karlovačkom županijom.

O projektu je, uime nositelja,  govorila ravnateljica Doma Biskup Srećko Badurina Nataša Vučković  Ivošević. Uime partnera, Karlovačke županije, županica Martina Furdek Hajdin izrazila je zadovoljstvo realizacijom ovakvog projekta, a konferenciji su, među ostalima, nazočili i zamjenik gradonačelnika Daniel Vukelja, te predsjednik Gradskog vijeća Marinko Herman.

Ukupna vrijednost projekta je 6.890.331,02 kuna, a u potpunosti ga financira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Ovaj projekt omogućit će da 60 nemoćnih i osoba starije životne dobi s područja Karlovačke županije što dulje ostanu u svojim domovima. Prevencija institucionalizacije svima njima omogućila bi podizanje kvalitete života.

Projekt će se provoditi dvije godine, a u sklopu realizacije uredit će se unutrašnjost doma,  te parkiralište i okoliš Doma i ogulinske bolnice.