Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Umirovljenici u Zagrebu ukrali oko tri milijuna kuna iz stana: Prodala je zemlju u Dalmaciji, a evo kako su joj ‘podvalili’

Kako su počinitelji doznali da u tom stanu žena ima pravo malo bogatstvo nije poznato
Umirovljena 76-godišnja žena iz Zagreba, opljačkana je u vlastitom stanu nakon što su se Dino Š. (27) i Roman S. (29) predstavili kao policajci te ih je ona pustila u stan. Ukrali su joj skoro tri milijuna kuna. Za trećim počiniteljem se još traga.

Prevarili su nju i njezinu kćer s lažnim prikazivanjem činjenica pa im je umirovljenica pokazala gdje drži novac koji su oni tobože došli provjeriti da nije krivotvorina, a koji potječe od prodaje zemljišta u dalmatinskom kraju, piše Jutarnji list.
„U tom je trenutku, zasad nepoznati muškarac tjelesno nasrnuo na nju upućujući joj prijetnje koje su kod nje izazvale strah za vlastiti život kao i za život njezine obitelji. Muškarac je potom otuđio veću količinu novca te zajedno s 29-godišnjakom napustio stambenu zgradu“, kažu iz PU zagrebačke dodajući da su s plijenom pobjegli vozilom kojim su se i dovezli.
Prestravljena žena odmah je obavijestila policiju koja je vrlo brzo ušla u trag dvojici lažnih policajaca. Kako su počinitelji doznali da u tom stanu žena ima pravo malo bogatstvo te je li ukradeni novac pronađen još uvijek nije poznato. (rtl.hr)