Aktualno OG sada Ogulin

U tijeku je proljetna sadnja cvijeća

U tijeku je proljetna sadnja cvijeća po javnim zelenim površinama na području grada. Radove izvodi tvrtka Zelenilo iz Karlovca koju je za to angažirala gradska tvrtka Stambeno komunalno gospodarstvo Ogulin.

Vrijednost radova iznosi nešto manje od 70 tisuća kuna s PDV-om, a za taj iznos će u i oko središta grada biti posađeno više od 10.000 sadnica različitog cvijeća.

Osim sadnje cvijeća tvrtka Zelenilo će obnoviti i zaštitu debala na stablima u gradskom parku. Debla se omataju trstikom kako bi ih se, dok su u fazi razvoja, zaštitilo od suncožara. Kasnije, kad se krošnje razgranaju, to više neće biti potrebno.

Dolaskom proljeća, kako je bilo za očekivati, prolistali su i ukrasni grmići ispred Gradske knjižnice i čitaonice,  oko kojih se u jesen prošle godine po društvenim mrežama razvila diskusija. Tada su pojedini građani tvrdili da se radi o devastaciji zelenila, dok su iz gradske uprave priopćili da se radi o nužnom zahvatu s ciljem povećanja preglednosti i sigurnosti sudionika u prometu.