Aktualno Sport

Minirukometaši na postolju

Nakon dvije pandemijske godine stanke prvenstvo Hrvatske u mini i super mini rukometu vratilo se je u Karlovac. Ove godine radi se o 20.izdanju prvenstva i ovo je najmasovnije natjecanje u mini rukometu za Hrvatsku. Organizator natjecanja je Rukometni klub -Škola rukometa Karlovac, a za medalje su se borile ekipe djevojčica i dječaka od 2011. do 2014. godišta. U nedjelju, u prvom dijelu prvenstva, nastupilo je ukupno stotinu ekipa, djevojčice 2012. i 2014. te dječaci 2011. i 2013. godišta. U sljedeću nedjelju,19.lipnja očekuje nas nastavak natjecanja za ostala godišta.

Rukometni klub Ogulin na natjecanju je sudjelovao s dvije ekipe godišta 2011. i 2013. Nakon cjelodnevnog razigravanja u nekoliko sportskih dvorana navečer su treneri, djeca i roditelji imali razloga za zadovoljstvo.
U kategoriji 2011. godišta mini rukometaši Ogulina su se plasirali u veliko finale i ostvarili plasman među 16 najboljih ekipa Hrvatske.
Rezultati
Ogulin-Karlovac 2 (1o:3)
Ogulin-Pisarovina (10:7)
Ogulin-Rab (3:14)
Osmina finala
Ogulin-Rudar iz Samobora (4-11)

Za ekipu rukometaša rođenih 2011 .godišta su nastupili :Ivano Kirasić, Josip Puškarić, Nikola Ivošević, Noa Kučinić, Vilim Perković, Dominik Francetić, Jan Crnoja, Slavko Vidaković, Noa Puškarić i Jakov Karamarko.
U kategoriji mlađih rukometaša rođenih 2013.godišta rukometna nadmetanja trajala su čitav dan. Nakon razigravanja u velikom finalu i plasmana u malo finale ostvareni su sljedeći rezultati.
Rezultati
Ogulin-Gorica (9:4)
Ogulin-Nexe 2 (5:4)
Ogulin-Karlovac (6:5)
Ogulin-Nexe 1 (6:8)
U konačnici ova ekipa ostvarila je drugo mjesto malog finala prvenstva Hrvatske u super mini rukometu popevši se na tron osvojivši pehar i nagrade za najbolje pojedince. Najbolji strijelac je mladi mini rukometaš Ogulina Edi Bertović,a u najbolju petorku su birani Karlo Vukelja i Karlo Poljak. Za ovu pobjedničku ekipu su nastupili: Karlo Poljak, Karlo Vukelja, Edi Bertović, Teo Krznarić, Toma Vučetić, Edi Kučinić, Julije Puškarić i Fran Benić. Ekipe su vodili treneri Vedran Vukelja i Dražen Poljak. (D.D.)