Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Užario se lički Fejs: Petry lansirao ‘raketu‘ na Milinovića, Dado na njega krenuo ‘prsa o prsa‘

Dugotinjajuća netrpeljivost ličko-senjskog župana Ernesta Petryja (HDZ) i bivšeg župana Darka Milinovića (Lipo) koja je iz okvira političkog rivaliteta u pravilu iskakala u vrijeme predizborne kampanje, jučer u večernjim satima pretvorila se u pravi obračun. Srećom, bilo je online i preko Facebooka, jer da nije, teško je reći bi li možda poletjele i šake.

Krenulo je oko 22 sata, a razvuklo se u sitne noćne sate. Bilo je tu svega, osobnih uvreda, blokiranja, brisanja postova i optužbi za kriminal po kojima bi institucije itekako imale materijala za “češljanje”. Onda su se u sve uključili i obični građani kao komentatori-navijači, pa je Milinović nastavio i s nekima od njih razmjenjivati otrovne strelice.

Hrvatska je podijeljena oko svega, rata u Ukrajini, covida, prava LGBT zajednice, ustaša i partizana, sjevera i juga, Dinama i Hajduka, a Ličani uz sve to imaju dvojbu svih dvojbi: Erni ili Dado? Na dugovremene sitne provokacije i kritike vlasti iz lakog oružja oporbenog Darka Milinovića, Petry je sinoć odgovorio pravim raketnim udarom. Krenuo je s dugim postom u kojem je bilo svega.

– Pa zar netko misli da su ljudi dobili kolektivnu amneziju i zaboravili sav onaj silni kriminal koji su pojedinci počinili u proteklih 20-ak godina? Zar netko misli da se zaboravilo da se u tom periodu silom i prijetnjama vladalo županijom i njenim ljudima umjesto da se upravljalo institucijom na korist svih stanovnika? Zar netko misli da se zaboravilo koliko se novčića opralo kroz košarkaške vešmašine? Kako i koliko su se reketarili poduzetnici? Kako se prala lova preko Sanadera i FIMI medija?

Cijeli članak donosi jutarnji.hr