Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Policija prijavila i pretučenog HGSS-ovca!

Policija je na današnjoj press konferenciji u Rijeci potvrdila da je zbog nereda na Platku prekršajno prijavljeno pet osoba! U prijevodu, to znači da zbog tučnjave nisu prijavljeni samo MMA borci iz BMW-a, već i pretučeni pripadnici HGSS-a.

– Policija postupa kao tijelo koje provodi izvide. Što se tiče napisa o utjecaja na policiju, jedini utjecaj je bio putem medijskog prostora. Mi se vodimo činjenicama i dokazima. Policija ne kažnjava nego podnosi pismena i dokaze nadležnim tijelima za progon. Sve osobe su lakše ozljede i policija je utvrdila da je riječ o prekršaju. Policija je vrlo brzo došla na mjesto incidenta, počinitelji su privedeni, provedene su sve mjere i radnje, te su počinitelji zadržani u policijskoj postoji koliko to zakon nalaže.

Načelnik policije je potvrdio da nije samo društvo iz BMW-a prijavljeno.

– Potvrđena je sumnja da je pet sudionika počinilo prekršaje iz domene zakona o prekršajima javnog reda i mira i protiv njih će se podnijeti optužni prijedlozi. Da, i pripadnik HGSS-a je prijavljen za takvo ponašanje. On, osobe iz BMW-a i još jedna osoba koja je bila u obližnjem kafiću. Opširnije čitajte u članku Luke Benčića, Jutarnji list.