Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Sindikati Petrokemije: Ne razumijemo šutnju ministarstva

Sindikati koji djeluju u Petrokemiji, rekli su da nakon proturječnih i nerazumljivih izjava u ministarstvu gospodarstva koje se i dalje ne izjašnjava o tome hoće li i kada okončati proces koji traje već skoro dvije godine, ne razumiju šutnju u tom ministarstvu.
Ne razumijemo zbog čega svih tih mjeseci dubinskog snimanja poslovanja Petrokemije resorno ministarstvo nije imalo nikakvih ni pitanja niti komentara. Ne razumijemo ni razdoblje šutnje nakon postizanja dogovora INA-e i PPD-a s tvrtkom Yildirim Group o prodaji većinskog udjela u Petrokemiji, navode Sindikat EKN-a Petrokemije i Sindikat DEMOS-HUS Petrokemije nakon jučerašnjeg sastanka.

Sindikati zbog toga pozivaju na hitne akcije unutar tvrtke i najavljuju sindikalne akcije. Istaknuli su četiri zaključka:

  • Pozivamo Upravu Petrokemije da, 3. ili 4. travnja u bilo koje vrijeme, organizira održavanje sastanka Uprave društva s većim brojem povjerenika Sindikata EKN-a i DEMOS-HUS-a te Udruge hrvatskih branitelja Petrokemije.
  • Pripremamo održavanje zajedničke Izvanredne skupštine oba sindikata, koje planiramo održati 5. travnja, a na kojima ćemo pripremiti prijedloge zaključaka i odrediti datum održavanja Skupa radnika Petrokemije na kojega ćemo, po prvi puta, pozvati sve vas iz hrvatskih medija. Bit će pozvani i mnogi drugi koje namjeravamo zamoliti za pomoć i podršku u onome što ćemo na Skupu radnika odlučiti.
  • Organizirat ćemo sastanke sa svim sindikalno organiziranim radnicima u Kutini, s brojnim udrugama, klubovima i organizacijama s kojima već desetljećima surađujemo te i od njih zatražiti potporu, pomoć i sudjelovanje u budućim aktivnostima.
  • Podržavamo inicijativu Kluba zastupnika hrvatskih socijaldemokrata za održavanjem tematske sjednice Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora. (hrt.hr)