Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

U lančanom sudaru ozlijeđene 4 osobe

Jučer u 16.30 sati na autocesti A1 između čvora Karlovac i Jastrebarsko, na području grada Karlovca, nešto prije kanala Kupa Kupa, u smjeru Zagreba, dogodila se prometna nesreća u kojoj je sudjelovalo sedam vozila. Naime, teretnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka upravljao je 45-godišnjak koji brzinu kretanja vozila nije prilagodio gustoći prometa, s obzirom da je promet bio znatno pojačanog intenziteta, tako da vozilo može zaustaviti pred svakom zaprekom, a uslijed čega je bez kočenja, u sustizanju usporene kolone vozila udario u stražnji dio autobusa bosansko-hercegovačkih registarskih oznaka kojim je ispred njega upravljao 62-godišnjak i koji se već zaustavio radi kolone vozila.

Nakon toga autobus je udario u osobni automobil ispred sebe, a teretni automobil je nakon toga u daljnjem nekontroliranom kretanju prouzročio lančani sudar više vozila.

U prometnoj nesreći lako su ozlijeđene tri muške osobe, hrvatski državljani u dobi od 45, 53, 62 godine, dok je 55-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine teško ozlijeđen. Protiv 45-godišnjeg vozača će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava.