Sport

Fifina momčad godine

Fifin izbor za najbolju momčad godine onaj je kojeg navijači možda i najviše pamte obzirom kako oni izabrani, glasove dobivaju od nogometaša diljem svijeta.
Vezane vijesti
‘Kraljevi’ nude Hrvata i tri zvijezde za Messijevog nasljednika
Evo tko je umjesto Luke dobio mjesto u najboljih 11 na svijetu
U prosincu prošle godine FIFPro je objavila listu od 55 nogometaša koji su ušli u uži izbor, a na toj listi se našlo ukupno devet debitanata, a riječ je o Serge Aurieru, Hectoru Bellerinu, Leonardu Bonucciju, Kevinu De Bruyneu, Paulu Dybali, Antoineu Griezmannu, N’Golu Kanteu, Dimitriju Payetu i Jamesu Vardyu.
Fifa će najbolju momčad za proteklu godinu objaviti na velikoj gala večeri u Zürichu 9. siječnja. Nakon što se zbog Zlatne lopte razišla s France Footballom, Fifa će tako dijeliti vlasitite nagrade, a jedna od njih će biti ona Ferenca Puskása za najbolji pogodak godine.
Kako to obično biva u svijetu nogometa neki podaci teško mogu ostati tajni, pa je tako u medije puštena informacija o tome tko je završio u najboljoj momčadi 2016. godine, a tamo uglavnom prevladavaju nogometaši Real Madrida i Barcelone, točnije njih devetorica.
Ako je za vjerovati stranim medijima, Bayernov Manuel Neuer i PSG-ov Thiago Silva su tako jedini dvojac na popisu koji ne stiže iz Reala ili Barce. Kao i kod svakog izbora i ovjde ima podosta nelogičnosti kojima se mediji bave kao npr. kako je moguće da je Neymar upao na popis ispred Garetha Balea ili Antoinea Griezmanna, ili Silva koji je zasigurno imao slabiju godinu od Pepea.
Kako bilo, za nas je najvažnije da je na listi i hrvatski nogometni reprezentativac Luka Modrić koji u sredini terena dirigira zajedno sa suigračem iz Reala Tonijem Kroosom te Barcinim čarobnjakom Iniestom.

 

Izvor: Jutarnji.hr