Pravila korištenja

Pravila komentiranja

Da bi čitatelji OG Portala mogli komentirati određene članke na OG Portalu potrebno je izvršiti prijavu putem Facebooka.

Čitateljima-komentatorima Og Portala nije dozvoljeno:

Prijetiti drugim korisnicima, novinarima ili osobama o kojima se piše.

Vrijeđati bilo koje osobe ili skupine na temelju nacionalne, rasne, spolne, vjerske ili druge pripadnosti te govor mržnje i propagiranje nasilja.

Objavljivati neistinite informacije u komentarima o osobama i događajima, s ciljem zavaravanja ili klevete, te  namjerno provociranje drugih komentatora.

Oglašavati, netematski sadržaj, “spamati”, kršiti autorska prava.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste bit će uklonjeni.  Nije dopušteno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promoviranje drugih siteova putem linkova.

Komentari u kojima nam skrećete pažnju na tipfelere, tehničke i druge propuste u tekstovima bit će obrisani, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt mailove.

Komentare i prijedloge u vezi s uređivačkom politikom kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba također ćemo ukloniti.

Korisnik je osobno odgovoran za sadržaj koji objavljuje ili čini dostupnim na web servisu, budući da OG portal  ne može kontrolirati i/ili revidirati svaku objavu korisnika niti odgovara za sadržaj iste.

Svaka osoba koja smatra da je neki od korisnika OG Portala, svojim komentarom ili drugim objavljenim sadržajem povrijedio njena prava ili prava trećih osoba, dužna je takav sadržaj odmah prijaviti portalu, putem neke od naših e-mail adresa.

Komentari za koje OGportal utvrdi da su napisani od strane tzv. “lažnih profila” bit će brisani, a takvi profili blokirani. Upozoravamo da je lažno predstavljanje kažnjivo.

OG Portal pridržava pravo ukloniti, premjestiti i/ili urediti svaku objavu koja po njegovoj slobodnoj ocjeni predstavlja kršenje ovih  pravila komentiranja. U slučaju teškog ili učestalog kršenja Pravila, pridržavamo pravo zabraniti daljnje komentiranje.

Najgrublja kršenja Pravila komentiranja mogu rezultirati kaznenim progonom.

 

 

Pravila korištenja materijala OG Portala

 

Sve vijesti, najave i informacije kao i foto-video materijali objavljeni na OG Portalu, koje nisu prenesene iz drugih izvora već su izvorne objave novinara/redakcije OG portala, vlasništvo su OG Portala te se ne smiju  preuzeti, objavljivati i prenositi  bez posebne suglasnosti ili dozvole OG Portala.

Svako neovlašteno preuzimanje objava i fotografija s OG Portala koje nije u skladu s pravilima korištenja OG Portala, podliježe zaštiti autorskih prava. U slučaju kršenja ovih pravila OG portal će prije poduzimanja zakonskih radnji za zaštitu svog intelektualnog vlasništva, a u dobroj namjeri, kršitelju ispostaviti račun za preuzete materijale kao naknadu za autorstvo. U slučaju neplaćanja tako ispostavljenog računa, OGportal će biti primoran poduzeti zakonom predviđene postupke.

Naknada za neovlašteno preuzeti ili preneseni tekst iznosi 1000 kuna, a za fotografiju 700 kuna.

Svi sadržaji OG Portala objavljuju se u dobroj vjeri.

Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost i OG Portal se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem.

Pristup  portalu i svim njegovim sadržajima dozvoljen je osobama bilo koje dobi, osim ako je naznačeno drugačije.

OG Portal objavljuje/prenosi sadržaje s drugih web stranica (naznačeno linkom na kraju takvog članka/objave) te linkove na web stranice izvan vlastitog portala. Takve sadržaje i linkove objavljujemo u dobroj vjeri i namjeri te se ne možemo smatrati odgovornim za sadržaje, informacije, oglase i objave koje nisu naše autorsko djelo. U slučaju primjedbi na takve sadržaje obratite se autoru/medijskoj kući koja ga je izvorno objavila.

Posjećivanjem i pregledavanjem (korištenjem) portala smatra se da ste prihvatili Pravila korištenja.

 

 

 

 

 

Facebook Comments