Milan Stipetić

OgPortal

Milan Stipetić je slikar, amater, rođen u Ogulinu 7.veljače 1976.

Likovnim stvaralaštvom počeo se baviti već u osnovnoj školi, a svojevrsnu pobunu u svojoj likovnoj radoznalosti ozbiljnije razvija od 1998.

Svoje likovno stvaranje bilježi sudjelovanjem na desetak izložbi samostalnog i skupnog karaktera. Član je likovne udruge “Frankopan”. Fascinaciju tehnikom ulja njeguje od samih početaka stvaralaštva. Nešto kasnije se izgrađuje u smjeru realizma i djeluje kroz niz udruga solidarnog karaktera. Životni put vodi ga dalje, u Njemačku, gdje odlazi sa obitelji ali i dalje nastavlja djelovati. Uz niz izlaganja u samo nekoliko godina zadobiva simpatije u svojem novom okruženju, što potvrđuje daljnjim razvijanjem u likovnom stvaralaštvu motiva izvan svojih prijašnjih uvjerenja. Pokazuje interes za imaginarno kroz motive portreta i aktova koje oslikava na svojstven način. Započinje sa eksperimentima i u akrilnoj tehnici. Ima nekoliko izlaganja na javnim manifestacijama gdje se redovito pojavljuje interes za njegove radove.

Sa Milanom smo započeli ciklus predstavljanja ogulinskih likovnih umjetnika. Tijekom prosinca 2019. nedjeljom objavljujemo Milanove radove.

 

 

Frankopanska kula, ulje na platnuFull moon , akril na platnu