Sport

Babić: Pristup utakmici i sedmi igrač najvažniji za pobjedu

Izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije Željko Babić i reprezentativac Zlatko Horvat najavili su prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj.
Hrvatska reprezentacija igrat će u skupini C, a prvi protivnik bit će joj Sudijska Arabija u petak u 20.45.
Izbornik Željko Babić pojasnio je stanje u momčadi i što su napravili od svog dolaska u Rouen.
Proces adaptacije je još u tijeku, posebno po pitanju termina koji su specifični. Danas nam je trening u 14 sati tako da će nam sigurno još trebati malo vremena za adaptaciju, na hotel, na hranu, na termine. Treća stvar koja je najbitnija od svega je da smo mi još u procesu odlučivanje kako ćemo nastupiti i koji igrači će u principu igrati više, odnosno manje u prvoj utakmici zato što još nismo napravili ozbiljan i jak trening s igračima koji su imali fizičke probleme zadnjih dana, pojasnio je Babić.
Što se tiče Stepančića, Duvnjaka, Mandalinića i Mamića koji su bili ozlijeđeni danas bi trebali svi zajedno trenirati.
Doktori su mi potvrdili da su igrači bolje i da oni smatraju da bi danas svi igrači trebali napraviti jedan takav trening koji bi trebao biti zahtjevan. Vidjet ćemo još kakva će biti reakcija igrača kada sve to počne. Iskreno se nadam i očekujem da ćemo mi u prvoj utakmici protiv Saudijske Arabije biti kompletni i u našem najjačem sastavu. Tko i koliko minuta ne znam, ali nadam se da ćemo se uspjeti svi oporaviti i da odigramo prvu utakmicu kompletni, rekao je izbornik Babić.
Prva utakmica uvijek je teška, a izbornik Babić rekao je kako će među vratnice za prvi krug natjecanja poslati Ivana Stevanovića i Filipa Ivića dok će Ivan Pešić ostati na tribinama.
Mislim da su dvije stvari jako bitne. Prva stvar je pristup utakmici. To je ono što ja kao izbornik moram naglasiti. Druga stvar je sedmi igrač kojeg ćemo mi danas vježbati, kada smo mi u obrani. To su dvije stvari koje su najbitnije za ostvariti pobjedu protiv Saudijske Arabije. Najvažniji je pristup i da nas ne iznenade s tim sedmim igračem jer oni su objektivno, bez podcjenjivanja, tim koji je slabiji od Hrvatske, započeo je izbornik i nastavio: Mi imamo jednu agresivnu zonu protiv Saudijske Arabije, jedan niži tim koji će biti dobro motiviran. Imamo i našu obranu 6-0 s kojom ćemo početi utakmicu sutra i imamo njihovog sedmog igrača. Mi ćemo na to biti spremni.
Slično razmišlja i dokapetan Zlatko Horvat koji dobro poznaje Nenada Kljaića, izbornika Saudijske Arabije: Trebamo imati pravi pristup, ozbiljnost i koncentraciju na terenu u toj utakmici. Ne bi bilo lijepo da ugrozimo neke planove koje smo si zacrtali. Znam da će sigurno biti teško. Saudijska Arabija igra bez pritiska i svaki ugrabljeni bok ili bolja utakmica su njima jednako kao zlato tako da moramo biti koncentrirani u potpunosti. U dva navrata imao sam priliku radit s trenerom Kljaićem i znam kako radi te kako želi da momčad izgleda, a to je agresivna, visoka obrana a takva je i Saudijska Arabija. Imati će veliki motiv napraviti nam probleme, ali mi moramo biti koncentrirani i odigrati jednu pravu utakmicu, prokomentirao je Horvat.
Izvor: Hrt.hr