Aktualno Županija

Bivši SDP-ovci preuzeli HNS

Akvizicije pristigle iz SDP-a, Marina Novaković Matanić i Nikola Badovinac, na prvoj svojoj izbornoj Skupštini u HNS-u odmah su zauzeli čelne pozicije, ona je postala predsjednica, a on njezin zamjenik Podružnice Karlovac. Za drugu potpredsjednicu je izabrana Irena Baršić.
Uz njih, Skupština je izabrala u Predsjedništvo sljedeće članove: Anu Matan, Mirjanu Puškarić, Dušana Predovića, Davorina Čanića, Mehu Sušića, Ivana Benkovića, Marka Bubaš, Srđana Višnića, Marijana Begedina, Igora Brlečića.
– HNS će biti otvorena stranka u Karlovcu za sve dobronamjerne građane koji žele prije svega svojem gradu Karlovcu pomoći sa svojim idejama i projektima. Pozivam sve članove na zajedništvo, prvi radni cilj je postizanje što boljeg rezultata na predstojećim lokalnim izborima. Ova priča koja se krenula graditi u HNS-u je dugoročna, radit ću na okupljanju mladih ljudi i novih ideja. Samo jedan primjer su i predstojeći lokalni izbori na koje HNS izlazi s mladim ljudima u mnogim sredinama u Karlovačkoj županiji – rekla je Novaković Matanić nakon izbora, dodajući da će njihove prostorije biti otvorene svaki ponedjeljak od 18-20 sati, kako za sve članove, tako i za sve građane.
Marina Novaković Matanić naglasila je da će “HNS postati nova politička alternativa u gradu Karlovcu, i da će se to dokazati radom u skorašnje vrijeme, a vrata HNS biti će otvorena svim građanima bez obzira na nacionalnu, vjersku, rodnu i spolnu pripadnost”.
Skupštinu su pozdravili predsjednik Regionalnog saveza Središnje Hrvatske Tomislav Stojak, tajnica Središnjeg saveza Mirjana Marković, predsjednik Županijske organizacije HNS-a Zvonko Spudić, tajnica županijske organizacije HNS-a Dubravka Vrbetić, te predsjednica Županijske organizacije Hrvatskih laburista Snježana Kirinić. (kaportal.hr)