Aktualno OG sada Ogulin

Nije kriv tko je kriv, nego onaj tko u to upre prstom!

Dva Statuta Pučkog otvorenog učilišta i sve zavrzlame vezane uz ovaj slučaj, bile su jedna od tema sjednice ogulinskog Gradskog vijeća. Prava je bura nastala kad je Milan Sabljak (HDZ) predsjednik Gradskog vijeća predložio točku dnevnog reda, a to je bio Prijedlog Odluke o izmjenama Odluke o ustrojstvu javne ustanove Pučko otvoreno učilište Ogulin.

SDP-ovci su prozivali predsjednika Upravnog vijeća Milana Sabljaka (HDZ) i sve članove koji nisu uočili propust da postoje dva statuta, koji imaju  isti datum, a različit sadržaj. Izrazili su žaljenje što sjednici ne nazoči ravnateljica Nikolina Luketić Delija, koja bi mogla detaljnije pojasniti određene nedoumice, ali se zato gradonačelnik Jure Turković (HDZ)  izjasnio kako misli da je za sve kriva ravnateljica, a onda i Upravno vijeće. Stoga bi Jure Turković protiv nje , kako je rekao, ili poduzeo sankcije, ili bi joj dao žuti karton!

Nakon što ga je Ivan Vuković (SDP) prozvao da je upravo on bio predsjednik Gradskog vijeća kada se Statut donosio, Milan Sabljak okomio se na , kako je naglasio “neke portale” koji su “stvorili ovaj slučaj” i stoga se lako da zaključiti kako Sabljaku, očito, nije kriv onaj tko počini prekršaj, nego onaj tko u to “upre prstom”.

“Tu je riječ o istraživačkom, a ne diplomiranom novinarstvu”- replicirao je Sabljaku Vuković, a onda je Sabljak ipak malo “smirio lopticu”, rekavši da ravnateljicu sada ne treba “razapinjati” i da će se na idućoj sjednici Vijeća donijeti Statut Pučkog otvorenog učilišta, a da su i tako u tijeku istražne radnje.

Odluka je prihvaćena većinom glasova, a prema najavama posljednja sjednica ovog saziva održat će se sredinom travnja.