Aktualno Županija

Posjet ministra državne imovine Gorana Marića Karlovačkoj županiji

Ministar državne imovine Goran Marić službeno je u ponedjeljak, 13. ožujka, posjetio Karlovačku županiju. Tim se povodom, u Uredu župana Karlovačke županije, sastao sa županom Ivanom Vučićem i njegovim suradnicima te gradonačelnikom Grada Karlovca Damirom Jelićem. Na sastanku su bili nazočni i čelnici jedinica lokalne samouprave iz Karlovačke županije koji su iskazali interes za povrat imovine koja je u državnom vlasništvu. Po završetku sastanka ministar Goran Marić je, u pratnji župana Ivana Vučića i gradonačelnika Damira Jelića, obišao prostore bivše vojne ambulante u Karlovcu (Klaićeva bb), koja se planira za proširenje Doma umirovljenika Sv. Antun te vojarne Luščić.
Župan Vučić i gradonačelnik Jelić te ostali predstavnici jedinica lokalne samouprave iskazali su prioritetne zahtjeva za rješavanjem imovine koja je u nadležnosti Ministarstva državne imovine, s naglaskom na one prioritete koji su iznimnog značaja za lokalne sredine, a moguće ih je u skoro vrijeme riješiti.
Ministar Marić i državni tajnik Boban odgovarali su na upite čelnika JLS-a nudeći konkretna rješenja i izravne odgovore. Ovakav izravan i operativan pristup čelnih ljudi Ministarstva ostavio je iznimno pozitivan dojam kod predstavnika lokalne (regionalne) samouprave u Karlovačkoj županiji nudeći nadu za bržim i učinkovitijim rješavanjem brojnih, dugogodišnjih zahtjeva odaslanih od strane lokalne uprave.
Kao potvrda učinkovitosti i brzine rješavanja problema ovog Ministarstva, od kad je na njegovu čelu ministar Marić, uslijedio je obilazak bivše vojne ambulante u Karlovcu, gdje je trenutno smještena služba financija MORH-a, a koje će Ministarstvo prioritetno rješavati za potrebe Karlovačke županije, u cilju proširenja Doma za starije i nemoćne osobe „Sv. Antun“ u Karlovcu. U pratnji župana Vučića i gradonačelnika Jelića gosti su također obišli prostor negdašnje vojarne Luščić, uvjerivši se u razinu njene devastacije. U društvu predstavnika gradske vlasti, mjesnih odbora s ovog prostora i športskih udruga, koji planiraju izgradnju športskih sadržaja u prostoru vojarne, ministar Marić predao je gradonačelniku Jeliću rješenje Ministarstva o privremenom čuvanju prostora vojarne, čime su se stekli uvjeti da Grad Karlovac započne revitalizaciju ovog prostora, sukladno predočenim planovima. Gradonačelnik Jelić i župan Vučić zahvalili su ministru i suradnicima na iznimnoj pomoći pri rješavanju ovih vrijednih projekata za lokalnu zajednicu, a ministar je obećao da će svi danas prioritetno navedeni zahtjevi županije, gradova i općina biti riješeni u najkraćem mogućem roku. (kazup.hr)