Aktualno OG sada Ogulin

Još jedan mandat starom vodstvu

Jučer je u vatrogasnom domu DVD-a Jasenak održana redovna izvještajno izborna skupština DVD-a Jasenak, doznajemo iz priopćenja koje je medijima poslao Nenad Vukadinović, dosadašnji i budući predsjednik DVD-a Jasenak.

Podneseni su izvještaji o radu DVD-a za prošlu godinu sa osvrtom na mandatno razdoblje kao i izvještaj o financijskom poslovanju za 2016.godinu, a svi su jednoglasno prihvaćeni.

Nakon glasovanja, odlučeno je da će i u slijedećem mandatnom razdoblju predsjednik DVD-a biti, kao što smo istaknuli, Nenad Vukadinović, zamjenik predsjednika je Goran Kosanović, zapovjednik Rajko Kosanović, zamjenik zapovjednika Simo Kosanović, tajnik Rade Kosanović, predsjednik Nadzornog odbora Stamenko Pejaković, a Azim Sarhatlić predsjednik je Suda časti.

Uime Područne vatrogasne zajednice Ogulin skup je pozdravio zapovjednik Zajednice i JVP Ogulin Ivan Luketić. Čestitao je svim izabranim članovima, te posebno istakao ne samo značaj DVD-a Jasenak u sustavu vatrozaštite na području Grada Ogulina, već i aktivno sudjelovanje kako u gašenju požara na području djelovanja, tako i sudjelovanje u svim aktivnostima vezanim za vatrogastvo.

DVD Jasenak je središnje društvo po Planu zaštite od požara Grada Ogulina, te pokriva mjesne odbore Potok Musulinski, Jasenak i Drežnicu na čijem području i ima najviše požara otvorenog prostora. Treba naglasiti i poseban značaj DVD-a s obzirom na ogromne komplekse pod šumom, a tu su i dvije neaktivne i jedna aktivna pilana, kao i objekti HOC Bjelolasica u stečaju.