OG sada Ogulin

Zašto gradonačelnik nije reagirao?

Nalazi inspekcije rada koja je lani dva puta izvršila kontrolu rada u Radio Ogulinu, dokazuju da netko opet “mulja”, a je li to samo predsjednica Uprave radija Mihaela Milanović Poljak, ili još netko pokazat će se, vjerujemo, vrlo brzo.

Naime, nakon što smo jučer pisali o tome kako je Mihaela Milanović Poljak gradskim vijećnicima dostavila tek jedan dio inspekcijskog nalaza, a većinu prešutjela, uz naglasak kako drugih prekršaja nije bilo, uputili smo zamolbu gradonačelniku Juri Turkoviću, koji je i predsjednik Skupštine Radio Ogulina, da nam odgovori je li upoznat sa nalazima nadzora koji je u dva navrata obavio inspektor rada.

Isto smo pitanje uputili Vjekoslvu Bitunjcu i Tomislavu Špeharu, koji su članovi Uprave Radio Ogulina, uz predsjednicu Mihaelu Milanović Poljak.

Iako smo svu trojicu zamolili da nam odgovore do kraja dana i obavijestili ih da ćemo i dalje pisati o ovoj temi, odgovor nam nije dostavio niti jedan od ove “trojice mušketira“, pa smo odlučili, ako ne znaju, da ćemo ih mi upoznati sa mišljenjem inspektora rada. I njih i sve ostale koje to zanima. Stoga u prilogu objavljujemo preslike onoga što je direktorica zatajila, odnosno dva nalaza inspekcije, te odgovor vijećniku Zlatku Mrvošu. Iz tih se dokumenata jasno može vidjeti na koji je način Mihaela Milanović Poljak obmanula i vijećnike i javnost.

Smatramo da je vrlo bitno kako će glasiti odgovor na pitanje koje smo uputili predsjedniku Skupštine Radio Ogulina Juri Turkoviću. Naime, ako predsjednik Skupštine nije bio upoznat sa, ne baš benignim, nalazima Državnog inspektorata, moglo bio se zaključiti da je te podatke predsjednica Uprave zatajila i dovela Turkovića u vrlo neugodnu situaciju. S druge strane, ako je Turković ipak znao za nalaze inspektorata, a na sjednici Gradskog vijeća nije reagirao na neistine direktorice ove gradske tvrtke, time je zapravo i on dao svoj doprinos u obmanjivanju gradskih vijećnika. Zato s nestrpljenjem i dalje očekujemo njihove odgovore.

 

U prilogu: odgovor na vijećničko pitanje Zlatka Mrvoša

 

U prilogu: Obavijest o prekršajima uočenim pri prvoj inspekciji:

U prilogu: Obavijest o prekršajima uočenim pri drugoj inspekciji: