Aktualno Županija

Nije ni Irska tako bajna: Mladić iz Vojnića preko interneta iz Irske naručio i platio traktor pa dobio…

Naručio i platio traktor pa dobio….

Zanimljivu ali nimalo zabavnu pričicu za njenog glavnog aktera, objavljuje KAportal.

Naime, mladić, 26-godišnjak iz Vojnića preko interneta je iz Irske naručio i platio traktor, no iako ga je platio, nije dočekao svoj traktor, kupljen preko internet oglasnika od tvrtke u Irskoj.
Jučer je shvatio da je prevaren pa slučaj svoje neuspjele kupnje prijavio u Policijskoj postaji u Vojniću. U prijavi je naveo da je oglas o prodaji traktora našao na internetu, pa stupio i u kontakt s “prodavateljem”. On ga je, izvijestila je policija, uputio da putem e-maila kontaktira tvrtku u Irskoj što je i učinio te na njezin račun uplatio više desetaka tisuća kuna.
– Obzirom da mu u dogovorenom roku traktor nije isporučen 26-godišnjak je shvatio da je prevaren te je navedeno prijavio, kažu u policiji. Sličan slučaj se, podsjetimo, dogodilo prije nekoliko godina kad je na sličan način traktor naručila i Općina Draganić.
U policiji upozoravaju građane da budu oprezni oprezni prilikom kupovine putem internetskih oglasa. Kažu da bi nesrazmjerna cijena nekog predmeta u odnosu na onu tržišnu, kupcima trebala biti jasno upozorenje da bi se moglo raditi o prijevari.
– U slučajevima takovih prijevara građani to mogu prijaviti policiji koja će poduzeti mjere da se počinitelj otkrije i ovisno o nastaloj šteti prema njemu pokrenuti odgovarajući postupak, no ukoliko šteta ne prelazi tisuću kuna kazneni progon protiv otkrivenog počinitelja prepušten je oštećenom, odnosno pokreće se privatnom tužbom. Uz to svakako treba o prijevari obavijestiti i vlasnika, odnosno administratora internetskih stranica, koji može radi zaštite drugih kupaca takvom prodavatelju onemogućiti daljnje oglašavanje, dodaju u policiji. (kaportal.hr)