Aktualno OG sada Ogulin

Ivana Salopek Šumonja -uz Domitrovića i Vukelju

Gradski odbor SDP-a Ogulin je u petak, 24. ožujka 2017. godine, na prijedlog i uz obrazloženje Dalibora Domitrovića, kandidata za gradonačelnika grada Ogulina, jednoglasno potvrdio kandidate za njegove zamjenike, a to su Ivana Salopek Šumonja i Daniel Vukelja, doznajemo iz priopćenja koje je medijima poslao Gradski odbor SDP-a Grada Ogulina.

Ivana Salopek Šumonja nije članica SDP-a niti bilo koje druge stranke. Rođena je 22. svibnja 1978. godine u Ogulinu. Osnovnu školu je pohađala u Josipdolu. Gimnaziju u Ogulinu je završila 1997. godine. Studirala je pravo na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu (1997. – 2002.), na kojem je i diplomirala 2002. godine i time stekla sveučilišno zvanje diplomiranog pravnika, koje je temeljem postojećih propisa prevedeno u magistar prava. Nakon odrađenog vježbeničkog staža u odvjetničkom uredu i položenog pravosudnog ispita, upisala se u Imenik odvjetnika 2005. godine, od kada obavlja posao odvjetnice, trenutno u Zajedničkom odvjetničkom uredu Đurđa Lipošćak i Ivana Salopek Šumonja u Ogulinu. Udana je, majka jednog djeteta. Dužnost zamjenice gradonačelnika će obavljati volonterski.

Daniel Vukelja je član SDP-a od veljače 2012. godine, potpredsjednik je SDP-a Ogulin, gradski vijećnik i član Odbora za financije. Ogulinskoj javnosti je poznat, obzirom da je dulje vrijeme aktivan u politici. Funkciju dogradonačelnika će obnašati profesionalno.

Nakon predstavljanja i potvrđivanja kandidata, ostatak sjednice je protekao u raspravi o Programu rada za naredni mandat, kažu u priopćenju.

SDP je tako prva stranka u našem gradu, koja je javno i službeno istakla kandidate za gradonačelnika i njegova dva zamjenika