Aktualno Županija

Osmi maraton za Krvavi Uskrs iz Karlovca

Maraton dug 87 km, simbolična je i emotivna gesta sedmorice veterana Domovinskog rata kojom će danas, već po osmi put, obilježiti sjećanje na pogibiju Josipa Jovića na Plitvicama 1991. godine.

Javnost će pritom podsjetiti i na obilježavanje prve akcije u kojoj je sudjelovala tek ustrojena Specijalna jedinica policije PU karlovačke.

Ultra maraton od Karlovca do Plitvica već je tradicija i održava se u znak sjećanja na Krvavi Uskrs i sukob pobunjenih Srba s hrvatskom policijom.

Ograničen je broj sudionika pa će ove godine trčati četvorica pripadnika Specijalne policije Grom Karlovac Nikica Vrabac, Saša Poljak, Damir Matan; veteran Specijalne policije Alfa iz Zagreba Željko Grubiša; iz Prvog hrvatskog redarstvenika Ivica Grgić; pripadnik  Počasno zaštitne bojne iz Zagreba Zlatko Bratić i policijski službenik iz PP Karlovac Romano Maglić.

-Put će biti naporan jer se trči noću, ali to je žrtva za poginule suborce, rekao je predsjednik Udruge GROM Karlovačke županije, Dražen Perković.

Početak Ultra Maratona bit će na karlovačkom Korzu u 22 sata. Krenut će potom preko Donjeg Budačkog, Slunja, Rakovice i Drežničkog Selišta pa simbolično završiti na Plitvicama gdje će sudjelovati u obilježavanju sjećanja na ovaj važan dan u našoj povijesti.(radio mežnica)