Aktualno Županija

Vijećnice HNS-a i Laburista o sufinanciranju privatnih vrtića samo u Karlovcu

foto KAportal

Ovo je diskriminacija djece – Vijećnice HNS-a i Laburista o sufinanciranju privatnih vrtića samo u Karlovcu

– Mogli smo donijeti puno bolju odluku i ne raditi diskriminaciju među djecom. Svi smo u problemima zbog odlaska mladih iz Karlovca, a ovo je još jedna loša poruka. Za neke ima, za neke nema. Ne mogu shvatiti da imamo novca za rasipavanje na mnoge stvari, a za ovo nemamo?!
Diskriminacija djece?
Ovo je diskriminirajuće prema djeci, što od g. Mandića, što od g. Jelića, poručila je HNS-ova vijećnica Marina Novaković Matanić, osvrćući se na odluku Gradskog vijeća da sufinancira smještaj samo u privatnim vrtićima u Karlovcu, ne izvan njega i ne u obrtima za čuvanje djece.
Podsjetila je da je krajem 2016. predlagala više od 30 amandmana, među kojima i onaj o sufinanciranju smještaja djece u privatnim vrtićima i kod dadilja, no vladajući su ih redom odbili.
– Vlast s Jelićem i Mandićem ih je sustavno odbijala. Kad su skužili da idu izbori, odjednom je sufinanciranje smještaja u privatnim vrtićima ideja HDZ-a?! Nije, moja je, predlagala sam to i prije 3 godine i to nakon što su mi se obratili roditelji  čija djeca idu u “Tintilinić” da im se pomogne. Mnogima su privatni vrtići, iako mnogi daju skoro plaću za to, jedina mogućnost za smještaj djece; druga je da daju otkaz i čuvaju dijete, primjetila je Novaković Matanić. (kaportal.hr)