Aktualno OG sada Ogulin

Novo ruho autobusnog kolodvora

 

Kad je u Ogulinu otvoren autobusni kolodvor, svi su bili zadovoljni. Blizina željezničkog kolodvora, sadržaji koji su trebali upotpuniti ponudu grada, razvoj turizma…svemu tome se pridavala pozornost i mnogi su gajili nadu da će se to doista i ostvariti.

I onda, prolazile su godine, a autobusni kolodvor koji je trebao biti objekt za ponos, postajao je sve samo to ne. Počela je otpadati fasada, krov je curio, nije bilo zainteresiranih za otvaranje bilo kakvih uredskih  ili drugih prostorija, što je prilikom otvorenja naglašavano.

Neslužbeno doznajemo da je zgrada prodavana na javnom natječaju dvadesetak puta, a tek je nedavno dobila novog vlasnika. Riječ je o poznatom ogulinskom obrtniku koji zna i ima volje urediti ovaj prostor i privesti ga svrsi.

Tako su počeli radovi na uređenju  zgrade, a sudeći po onom što smo čuli, uskoro bi upravo na ovom mjestu trebao početi sa radom jedan trgovački lanac, koji će sigurno privući brojne kupce. A što je najvažnije, bit će to prilika i za nova zapošljavanja u našem gradu.