OG sada Ogulin

Prvi turnir Flag Football Kupa Hrvatske

Flag Football Kup

Iako bi ova vijest pripadala našoj sportskoj rubrici, zbog činjenice da se radi o sportu koji je ipak većini naših čitatelja prilično nepoznat, odlučili smo to objaviti u ovoj kategoriji, kako bi se što veći broj ljudi s njime upoznao.

U subotu je na pomoćnom stadionu “NK Ogulin” od 11 sati odigran prvi turnir Flag Football Kupa Hrvatske. Ekipa Ogulin Knights ugostitila ekipe Dubrovnik Sharks, KAN Karlovac Dukes i Zaprešić Saints. Rezultati su slijedeći:

Ogulin Knights- Dubrovnik Sharks: 31-13

Zaprešiš Saints Karlovac Dukes : 39-6

Ogulin Knights- Zaprešić Saints: 20-44

Karlovac Dukes-Dubrovnik Sharks: 19-18

Ogulin Knights-Karlovac Dukes 24-13

Iz ogulinskog kluba Ogulin Knights kažu:”…. ostvarili smo dvije pobjede što je bio i cilj, Saintsi su očekivano dominirali turnirom, pošto su jedna od najspremnijih ekipa u Hrvatskoj. Sam turnir je bio dosta dobro popraćen , organizacija je protekla uredno te nismo imali nijedan incident u smislu ozljeda ili nekih izgreda  Idući turnir za nas je u Bjelovaru, 23.04.2017. kada će se natjecati svih 7 ekipa koje trenutno sudjeluju u kupu , a igrat će se na dva terena.”

 

Pretpostavljamo da relativno mali broj naših čitatelja zna o kakvom se točno sportu radi pa evo i par objašnjenja.  Flag football je verzija američkog nogometa sa sličnim pravilima, koja se igra na otvorenom ili u zatvorenom prostoru. Timovi se sastoje od 4 do 11 pojedinaca, mogu biti i mješoviti (muško-ženski) , a najbitnija razlika je u tome da nije dozvoljen kontakt među igračima (blokiranje, obaranje i sl) pa se ne nosi zaštitna oprema (štitinici, kostobrani i kacige) već se protivnički igrač, napadač zaustavlja skidanjem zastavice koja mu je zakaćena oko struka. No česte su i varijacije pravila pa se ponekad malo razlikuju od države do države.