Stipetić zatražio zakonitost rada i fer utakmicu

Kandidat za župana Karlovačke županije Damir Jelić, kandidatkinja za gradonačelnicu Ogulina Sanja Marković i kandidat za njenog zamjenika Tone Radočaj, nedavno su posjetili Poslovnu zonu Ogulin.

S obzirom da je očito riječ o predizbornoj kampanji, koja službeno nije počela, mnogi mediji taj događaj nisu popratili, a to je javno osudio i nezavisni kandidat za gradonačelnika Ogulina Željko Stipetić. On je na svom facebook profilu napisao:
“Ponukan održavanjem predizbornog skupa (za vrijeme dok predizborna kampanja službeno nije počela) HDZ-a u prostorijama Poduzetničke zone d.o.o., tvrtke u vlasništvu grada Ogulina, kao Zamjenik gradonačelnika Ogulina i kandidat za gradonačelnika, ovim putem javno osuđujem korištenje prostorija i imovine grada Ogulina u predizbornu promidžbu bilo koje političke stranke, kao i zloupotrebljavanje zaposlenika poduzeća u gradskom vlasništvu za političko angažiranje za vrijeme radnog vremena i u prostorima u vlasništvu grada. Takvo djelovanje je protuzakonito i nemoralno. Stoga tražim od Gradonačelnika g. Jure Turkovića da kao odgovorna osoba za zakonitost rada poduzeća i ustanova u vlasništvu Grada osigura zakonitost rada i fer političku utakmicu. Vjerujem da će za vrijeme službene predizborne kampanje, svi kandidati kako za Gradonačelnika tako i svi Nositelji lista za Gradsko vijeće, ukoliko zatraže, da im se prezentira rad poduzeća i ustanova u vlasništvu Grada imati jednake uvjete”.

Ogportal je u vezi ovog događaja poslao upit gradonačelniku Juri Turkoviću, a zamolili smo ga da nam odgovori da li svi kandidati koji izlaze na izbore mogu posjećivati prostore gradskih tvrtki i koristiti ih u svoje promidžbene svrhe, da li je za dosadašnje posjete odobrenje dao on ili netko drugi, te kome se treba najaviti dolazak?

Odgovor očekujemo!

Facebook Comments

No announcement available or all announcement expired.