Aktualno OG sada Ogulin

Koalicija SDP-a i HSS-a: Mateljan uvjeren da ćemo nakon izbora dobiti župana, a ne župnika

– Uvjeren sam da će Karlovačka županija nakon izbora u svibnju dobiti istinskog župana, a ne župnika jer nam na čelu Županije treba osoba koja će se znati nositi ne samo s duhovnim, nego prije s materijalnim stvarima koje ovu županiju opterećuju, poručio je predsjednik županijskog SDP-a Damir Mateljan nakon potpisivanja koalicijskog sporazuma s HSS-om.
To, po njegovim riječima, nije nikakav ad hoc sporazum za lokalne izbore nego zalog za budućnost da će se raditi na dobrobiti županije kako ne bi više bila među najgorima i najzaostalijima u Hrvatskoj. SDP će tako dati kandidata za župana i dožupana, Ivana Vukovića i Josipa Benčića, dok će HSS-ov kandidat za dožupana biti Zdenko Močnik. Poznati poljoprivrednik poručio je da će vratiti dostojanstvo poljoprivrednicima, osigurati budućnost mladima i vratiti struku tamo gdje joj je mjesto i može najviše pomoći, a ne da, primjerice, konobari tokare, a profesori se bave politikom.
– Svjetonazor me ne muči; katolik sam, ali orem i baliram nedjeljom. Vjerujem u pošten rad, predanost i domoljubnost, poručio je Močnik.
Vuković – kojeg je Mateljan omaškom preimenovao u Vučić – je napomenuo kako je žalosno da se prednosti i resursi koje županija ima ne koriste za dobrobit njenih stanovnika, te da će ju s Močnikom i Benčićem revitalizirati županiju, poboljšati infrastrukturu i vratiti mlade iz Zagreba, Rijeke i Dublina jer će ovo biti županija iz koje se ne odlazi, nego ostaje.
Da žali što njegova rodna županija ne prednjači, nego zaostaje iako je jedna od najljepših, s brojnim prednostima, izjavio je predsjednik SDP-a Davor Bernardić koji je uvjeren da će to novo, SDP-HSS-ovo županijsko čelništvo, promijeniti.
– Ova koalicija vraća nadu da županija može stati uz bok najrazvijenijih. Ovaj tim će Karlovačkoj županiji, koja je do sad bila na podu, dati novi polet. Ono što možemo vidjeti proteklih dana i što nas uči iskustvo je da nakon rana koje je Hrvatska pretrpila u Domovinskom ratu, sol na njih je stavila pretvorba i privatizacija; nema dugoročne sreće i uspjeha preko tuđe nesreće, tuđeg novca  i tuđeg znoja. Umjesto da nam nude nastavak obrazovne reforme, podizanje standarda, otvaranje novih radnih mjesta nude nam prošlost, povjerenstva za suočavanje s prošlošću, otvaranje arhiva i stvari koje Hrvatsku 21. stoljeću ne zanimaju. Zato je naša odgovornost da izaberemo jasan smjer: ili ćete na ovaj način, utabanim stazama siromaštva, kako 25 godina županijom vlada HDZ ili ćete podržati ovaj tim ljudi koji zna kako i može ljudima koji ovdje žive ponuditi nadu i uspjeh. Zajedno možemo osigurati budućnost svoj djeci i dobrim ljudima u Karlovačkoj županiji, poručio je Bernardić.(kaportal)
 (sponzorirani članak)