Aktualno OG sada Ogulin

Noć knjige i u Ogulinu

U Gradskoj knjižnici i čitaonici danas se, tijekom cijelog dana, održavala “Noć knjige”. Planirane aktivnosti počele su jutros, raznim igraonicama za najmlađe, pa su se tako izrađivali kolačići, odnosno slatke kuglice, mogli su se raditi “selfiji” u Knjižnici, izrađivati šeširi od kartona i tkanine po uzoru na šešire Ivane Brlić Mažuranić, a za učenike srednjih škola pripremljena je projekcija dokumentarnog filma “U potrazi za Ivanom”.

Od 18,30 sati održane su “Pjesničke šetnje”, glazbeno poetska večer sa Brankom Pejnovićem, Ljubom Pauzinom i Zvonkom Varošancem, te našim kolegom, novinarom Lovorkom Magdićem. Za naše smo čitatelje, osim fotografija, pripremili i mali video prilog, a dok smo radili svoj posao jedna nam je gospođa, vjerojatno iznervirana što smo joj zasmetali dok smo snimali i fotografirali,  bezobrazno doviknula “Bil sad bilo dost?”

Gospođi, koju sada nećemo imenovati, poručujemo da smo mi bili tu da vijest o događaju prenesemo, a ona je mogla ona sjesti u prvi red, jer mi nismo došli sjediti, nego raditi.

Noć knjige nastavljena je  “Knjigolovom”, odnosno potragom  za zadanom knjigom u mraku, na dječjem odjelu.

Manifestacija će se nastaviti i u ponedjeljak, programom učenika ogulinske Gimnazije Bernardina Frankopana “Pješčani sat”, te lutkarskom predstavom “Sretno stablo” Lutkarske družine “Tintilinić”, od 18 sati.