Aktualno OG sada Ogulin

Za parkiralište u Ribarićima – čak 230 tisuća kuna!

Nedavno je Ogportal pisao o Bike parku u Ribarićima, koji zapravo više i ne postoji, ali zato postoji ogromno, uređeno parkiralište, sa oko stotinu parkirališnih mjesta! Budući da Turistička zajednica nije bila investitor, upit o tome tko je i koliko platio parkiralište uputili smo u gradsku upravu. Prema odgovoru koji nam je dostavila Karmela Matić, doznajemo da je uređenje parkirališta kod Doma u Ribarićima financirao Grad Ogulin u etapama od 2007. do 2010. godine i za to je ukupno izdvojeno čak 230.000,00 kuna!

S obzirom da nije riječ o neznatnom iznosu, Karmeli Matić uputili smo dva dodatna pitanja: tko je izvodio radove i je li raspisan javni natječaj za odabir izvođača radova?

Ta smo pitanja glasnogovornici Karmeli Matić proslijedili prije tjedan dana, a odgovor još uvijek nismo dobili. Stoga smo jučer podsjetili glasnogovornicu da očekujemo odgovore na naša pitanja, te na činjenicu da nam ni gradonačelnik Jure Turković već više od tjedan dana ne dostavlja odgovore na neka druga pitanja, što im je zakonska obveza. Istina, postoji rok od 15 dana, ali gotovo je nevjerojatno da u roku od 8 dana ne možemo dobiti suvisle odgovore na pitanja koja nas zanimaju. Osim gradskih službenika, postoje direktori i ravnatelji gradskih poduzeća i ustanova, koji se također ne bi smjeli “oglušivati” na upite i namjerno odugovlačiti sa odgovorima. Stoga napominjemo još jednom  da ćemo naše teme otvarati čim za njih doznamo i skupimo dokaze, a odgovori kad stignu-stignu!

A o parkiralištima još će biti riječi…