Aktualno OG sada Ogulin

Bjelovarski lađari na ogulinskom moru!

U našem se gradu, na jezeru Sabljaci, od petka mogu vidjeti Bjelovarci koji veslaju u njihovim lađama. Došli su u naš grad na svoje “Gorske pripreme”, kako ih nazivaju, a boravak od tri dana koriste ne samo za veslanje, nego i za druge kondicijske vježbe. Tako su se uputili i na Klek i ono što je najvažnije i vrijeme ih je poslužilo. Došli su u petak, bilo je i hladno i kišovito, ali su zato na svoje došli u subotu i nedjelju.

Zanimljivo je da su veslači iz Bjelovara, grada na čijim riječnim tokovima mogu ploviti eventualno papirnate brodice. No, bjelovarski vatrogasci 2006. godine za vrijeme boravka u Dalmaciji, prvi put su uživo pratili Maraton lađa. Godinu dana bilo im je dovoljno da oforme ekipu i 2007. zaplove Neretvom kao prva bjelovarska ekipa. Tijekom godina, mijenjali su se nazivi, dijelom i članovi ekipe, a kasnije se oformila još jedna ekipa bjelovarskih lađara – Šumari.
Iako bi se očekivalo da dvije ekipe iz istoga grada međusobno budu najveći rivali na ovakvom natjecanju, priča o bjelovarskim lađarima priča je o prijateljstvu i sportskom duhu. Kapetani ekipa su Tomislav Smrček (Čonč), kapetan Argonauta i Matija Ivezić.

Bjelovarski lađari okupljeni u ekipi Argonauti osvojili su 2016. prvo mjesto na 19. maratonu lađa! Po prvi put u povijesti toga natjecanja na Maratonu lađa pobijedila je ekipa izvan doline Neretve. Njihovi prijatelji iz ekipe Šumara maraton su završili na 15. mjestu.

U Ogulinu im je, kažu nam, prelijepo. Potvrdio nam je to i Tomislav Smrček, koji je za Ogportal izjavio:

 

Za vrijeme svoje ogulinske Gorske pustolovine dečki su napravili i izvrstan video koji svakako vrijedi pogledati!