Aktualno OG sada Ogulin

“Priče o šumama, šume pričaju”

U Gradskoj knjižnici Slavonski brod, u okviru manifestacije “U svijetu bajke Ivane Brlić Mažuranić” nedavno je predstavljen  zbornik “Priče o šumama, šume pričaju”, a to je događaj o kojem se u našem gradu vrlo malo pisalo, pa smo odlučili podsjetiti na njegovu važnost.
Nositelji  istoimenog projekta su Gradska knjižnica i čitaonica Ogulin, Ogranak Matice hrvatske Ogulin koji je i izdavač, Gradska knjižnica Slavonski brod, te ogranak Matice Hrvatske Slavonski Brod.
Autorice su dr. Jasna Ažman iz Slavonskog broda  i Ljiljana Ivković, odgajateljica, porijeklom Ogulinka.
Predstavljanju su prisustvovala djeca Prve osnovne škole Ogulin sa učiteljicama Nadom Božičević, Ljerkom Salopek Bacanović i ravnateljem Zvonkom Ranogajcem, potom  zbor glazbene škole sa prof. Tihanom Šmit  i djeca sa učiteljicama 3a razreda Osnovne škole dr. Ivan Merz iz Zagreba.
Zbor je pjevao pjesmu o Ivani, a  program su pripremila djeca vrtića Radost i škole Milan  Amruš iz Slavonskog broda. Program je vodila naša Ogulinka koja sad živi u Slavonskom brodu Ivana Mamula.
Djeci  je podijeljen zbornik, a Ogulincima i Zagrepčanima, te njihovim učiteljicama, zahvalnice.
Osim predstavljanja zbornika djeci je pripremljena radionica Bajkopoly i organiziran obilazak znamenitosti pod vodstvom turističke voditeljice, a u programu predstavljanja upriličena je priča Lutonjica Toporko, koju je izvela “Teta šuma” Ružica  Bobovečki.
Na predstavljanju su goste pozdravili predsjednik ogranka Matice Hrvatske Slavonski brod Ivan Medved i  zamjenik gradonačelnika Hrvoje Andrić.