Aktualno Županija

Kandidature za župana i zamjenike predali SDP i HSS

Danas su kandidature za predstojeće lokalne izbore predali i SDP i HSS. Kreću u zajedničku boru za izvršnu vlast s Ivanom Vukovićem kao kandidatom za župana, te Zdenkom Močnikom i Josipom Benčićem koji se kandiraju za mjesta zamjenika župana. Liste za Županijsku skupštinu su predali odvojeno, računajući pri tome na postizbornu suradnju.
“Danas smo napravili prvi korak koji će nas dovesti do promjena u našoj županiji,  koja je prelijepa, ali je, na žalost, i uspavana ljepotica. Da bismo je pokrenuli nisu nam dovoljni samo domoljublje i duhovnost, već treba i raditi. Mi to znamo, možemo i hoćemo. Radit ćemo i služiti našim građanima jer oni zaslužuju i administrativno i infrastrukturno bolje uređenu županiju u kojoj će naša djeca htjeti ostati! Jedan od prioriteta bit će nam prometna infrastruktura, jer je upravo ona temelj za što brži razvoj zapostavljenih krajeva” -naglasio je Ivan Vuković prilikom predaje kandidature.
SDP će imat i kandidata za zamjenika župana iz redova nacionalnih manjina. Bit će to Branko Eremić, višegodišnji načelnik općine Vojnić. On kao svoje prioritete vidi borbu za poštivanje zakona Republike Hrvatske, kako bi konačno nacionalne manjine mogle koristiti sva svoja građanska prava koja su im ti zakonima omogućena. Također smatra da su u županiji posebno nerazvijena mjesta u kojima manjine čine većinu stanovništva, te je uvjeren da će svojim radom uspjeti to promijeniti.